21 Νοε 2018

Στη «γωνία» η Νέα Δημοκρατία.... ΠΡΟΪΟΝ ΣΥΡΡΑΦΗΣ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑΝΝΟΥΣΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗ - ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ Η ΓΡΑΜΜΗ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ NOOR1

Σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσε η επιχειρηματολογία που είχε στηθεί γύρω από την υπόθεση του «Noor 1», σύμφωνα με την οποία ο αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος Παναγιώτης Χριστοφορίδης είχε προσπαθήσει να εκφοβίσει τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη,
προκειμένου ο τελευταίος να εμπλέξει στην υπόθεση της μεταφοράς τριών τόνων ηρωίνης τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη. 

Οι πληροφορίες που αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Δημοκρατία» όχι μόνο αποτελούν πανηγυρική
δικαίωση για τον Παναγιώτη Χριστοφορίδη, αλλά αποδομούν ολοκληρωτικά τη ρητορική που ήθελε επιχειρηματικές και πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας να προσπαθούν να παγιδεύσουν τον κ. Μαρινάκη, μέσω του αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος, για να τον εμπλέξουν σε μια ιστορία για την οποία δεν γνωρίζει τίποτα. 

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Στο πρώτο εξάμηνο του 2017 δημοσιοποιείται μια σειρά από συνεντεύξεις μεταξύ του βαρυποινίτη Μάκη Γιαννουσάκη και του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, στις οποίες ο Γιαννουσάκης τοποθετούσε στο κάδρο της υπόθεσης τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Είχε μάλιστα, τότε, ζητήσει να θεωρηθεί προστατευόμενος μάρτυρας εκτός φυλακής.

Υπενθυμίζεται πως ο Μάκης Γιαννουσάκης έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση που μετέφερε με το πλοίο «Noor 1» τη μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών που έχει εξαρθρωθεί ποτέ από τις διωκτικές αρχές στην Ευρώπη.


Οι συνεντεύξεις του Μάκη Γιαννουσάκη στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο