15 Δεκ 2018

Η φυγή των χριστιανών από τη Μέση Ανατολή συνεχίζεται

Καθώς ο ανά την υφήλιο χριστιανισμός εισέρχεται στον αστερισμό της Γέννησης του Θεανθρώπου, το αστέρι της Βηθλεέμ δεν θα λάμψει ούτε και φέτος στον ουρανό πάνω από τη Μέση Ανατολή για να ...
αναγγείλει την έλευση του Θείου Βρέφους και να οδηγήσει τους Τρεις Μάγους στη φάτνη. Μπορεί κάποιοι πόλεμοι να τελείωσαν (Ιράκ) και τα όπλα στη Συρία να σίγησαν, το δράμα όμως των χριστιανών σε αυτές τις περιοχές, αλλά και σε άλλες που πλήττονται από την τρομοκρατία, όπως η Αίγυπτος και η Νιγηρία στην Αφρική, συνεχίζεται.
Όχι μόνο δεν επιστρέφουν στις πατρογονικές τους εστίες τις οποίες εγκατέλειψαν για να γλιτώσουν αλλά φεύγουν και από χώρες που δεν εμπλέκονται σε πολεμικές συρράξεις, εξαιτίας της τρομοκρατίας που ασκεί ο ισλαμιστικός φονταμενταλισμός.
Οι προβολείς της δημοσιότητας έχουν πάψει να φωτίζουν τους συνεχιζόμενους διωγμούς που απειλούν με αφανισμό έναν ολόκληρο πολιτισμό, τον χριστιανικό, από τον τόπο όπου γεννήθηκε και εξαπλώθηκε στον πλανήτη.
Και μόνο όταν σημειωθεί κάποιο τρομοκρατικό χτύπημα, όπως αυτό εναντίον χριστιανών Κοπτών, με εφτά νεκρούς, τελευταία στο μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ κοντά στο Κάιρο, ο κόσμος πληροφορείται για τη συνεχιζόμενη “σταύρωση” του χριστιανικού στοιχείου στους τόπους τη Βίβλου.
Υπάρχουν ωστόσο, “μάτια”, που επιμένουν να παρακολουθούν τον “Γολγοθά” και στο μέτρο των δυνατοτήτων τους να προσπαθούν να κρατήσουν ζωηρό το ενδιαφέρον της ανθρωπότητας για τις δοκιμασίες των χριστιανών.
Όπως, για παράδειγμα, η Διακοινοβουλευτική Οργάνωση Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) που απαρτίζεται από ορθόδοξους χριστιανούς βουλευτές τριάντα πέντε χωρών, ο Γενικός Γραμματέας της οποίας, βουλευτής (ΣΥΡΙΖΑ) Ανδρέας Μιχαηλίδης “ακτινογραφεί” εν όψει των Χριστουγέννων, μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ, την “μεταπολεμική” εικόνα των χριστιανών. Συμπέρασμα; όχι μόνο δεν επιστρέφουν στον τόπο τους, αλλά φεύγουν και από όμορες χώρες στις οποίες δεν γίνονται συγκρούσεις.
Μεταξύ των προτεραιοτήτων της ΔΣΟ, όπως τονίζει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Μιχαηλίδης, είναι εκτός από την ανάδειξη του δράματος των χριστιανικών πληθυσμών στις υψηλής επικινδυνότητας αυτές περιοχές, η παρέμβαση, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, σε κοινοβούλια κρατών, διεθνή φόρα, άλλα και προσωπικότητες παγκοσμίου κύρους, υπέρ των δικαιωμάτων των διωκόμενων ομοθρήσκων.
Προς τον σκοπό αυτό η γραμματεία της συνεδρίασε στη Βηρυτό του Λιβάνου και στο Κάιρο, όπου αφουγκράστηκε την αγωνία για το μέλλον του χριστιανισμού στα «χώματα της Βίβλου», όπως την μετέφεραν ιερωμένοι και κοινοβουλευτικοί που βίωσαν και βιώνουν τον κατατρεγμό του.
Το πολύπλευρο έργο της ΔΣΟ που φέτος κλείνει είκοσι πέντε χρόνια αρμονικής λειτουργίας, γενικότερα, αποτυπώνει στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής (σσ: ο πρόεδρος είναι Ρώσος).
Αναφέρεται ο κ. Μιχαηλίδης στη συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο, το ταξίδι στην Τεχεράνη και την εκεί συνάντηση με χριστιανούς, τις σφαγές των Κοπτών χριστιανών στην Αίγυπτο, αλλά και τη διαμάχη για την αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας.
matrix24.gr