15 Δεκ 2018

Παραίτηση του Μητροπολίτη Αμβρόσιου;

Ξεπέρασε και τον αείμνηστο Φώσκολο ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος σε σχέση με το ενδεχόμενο παραίτησής του. Προ ημερών γιόρτασε την ονομαστική του εορτή υποδεχόμενος φίλους και ιεράρχες στο Επισκοπείο και εκεί…
ετέθη και το ζήτημα της παραίτησής του. Λέγεται δε πως παρά τις «πιέσεις» ακόμη και από τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο να μην παραιτηθεί, ο «Καλαβρύτων» έδωσε και ημερομηνίες! Η πρώτη - σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες - αφορά στα τέλη του προσεχούς Ιανουαρίου. Βάσει αυτού, ο κ.  Αμβρόσιος μετά τη νέα του δίκη (ως μητροπολίτης) με ομοφυλόφιλους 23/1) θα υποβάλλει στην Ιεραρχία της Ελλάδας την παραίτηση του αφού πρώτα πανηγυρικά λειτουργήσει στη Φανερωμένη Αιγίου (κάποιοι λένε και στο Μέγα Σπήλαιο).
Η δεύτερη, προκύπτει από τα όσα ψιθύριζε ο περίγυρός του, ότι οι υποχρεώσεις του σε φλέγοντα θέματα της τοπικής και κεντρικής Εκκλησίας είναι τέτοια, που η παραίτηση πάει για τον Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι και τα τέλη της νέας χρονιάς.
Δεν αποκλείεται, σημαντικό ρόλο να έχουν παίξει και οι παραινέσεις άλλων μητροπολιτών να μην αποχωρήσει. Όπως έκανε ο Πατρών Χρυσόστομος αλλά  και ο Μητροπολίτης Βρεσθένης Θέοκλητος Κουμαριανός.
Ο ίδιος πάντως ο Αμβρόσιος, απέφυγε να πει το οτιδήποτε, ακούγοντας σιωπηλός και ενίοτε χαμογελαστός. Πάντως να θυμίσουμε πως αρχικά είχε πει πως θα παραιτηθεί προ διετίας, στη συνέχεια… τον Αύγουστο του 2018 και τέλος… τον Νοέμβριο του 2018. Φαίνεται όμως πως προτιμά τον Ιανουάριο να δικαστεί για την υπόθεση των gay ως Μητροπολίτης εν ενεργεία παρά… ως Μητροπολίτης που παραιτήθηκε! Για ευνόητους λόγους.
Μετά την πρωινή Θεία Λειτουργία, στο Επισκοπείο πήγαν να του ευχηθούν, οι βουλευτές ΝΔ Ανδ. Κατσανιώτης και Ι. Φωτήλας, ο Ν.Νικολόπουλος, οι τ. βουλευτές Θ. Βασιλείου και Θ. Νταβλούρος, ο δήμαρχος Θ. Παναγόπουλος με τον πρόεδρο του ΔΣ Δ. Μπούνια, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Σπηλιόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Δ. Δριβίλας και τους αντιδημάρχους Π. Παπαγιαννακόπουλο και Γ. Γιοβά, ο τ. δήμαρχος Στ. Θεοδωρακόπουλος, οι εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, η πολιτευτής ΝΔ Ελ.Κονιδάρη, η ομάδα του Παναιγιαλείου (σελ.27), κλήρος, μοναχές και πολλοί άλλοι.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση προς τιμήν του, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου, με τη συμμετοχή της Χορωδίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής, του Μουσικού Εργαστηρίου Αιγίου και της «Χορωδίας Αιγίου 1933». Παρέστησαν, οι δήμαρχοι Αιγιάλειας-Καλαβρύτων Θ. Παναγόπουλος-Γ. Λαζουράς, ο τ. δήκαρχος Διακοπτού Τ. Βασιλείου, ο πρόεδρος του ΔΣ Δ. Μπούνιας, η αντιδήμαρχος Β. Ψυχράμη,ο πρόεδρος των δικηγόρων Γ. Μπέσκος, ιερείς, μοναχές και πολύς κόσμος-
 dete.gr