26 Ιαν 2019

Μισθοφόρους φύλακες του Μαδούρο στέλνει η Ρωσία στη Βενεζουέλα;

Δύναμη συνολικά 400 Ρώσων μισθοφόρων στρατιωτικών έχουν σταλεί στην Βενεζουέλα το τελευταίο χρονικό διάστημα για να στηρίξουν τις δυνάμεις του Πρόεδρου Μαδούρο..
ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρές αντιδράσεις από μεγάλο μέρος του λαού της χώρας.
Σύμφωνα με ρωσική ιστοσελίδα η ρωσική μισθοφορική δύναμη εστάλη στην Βενεζουέλα επειγόντως αφού όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται το βράδυ της 21ης Ιανουαρίου μια συγκεκριμένη ομάδα ανδρών ενημερώθηκε από ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες για την ταχύτατη συγκέντρωση της ώστε να ταξιδέψει προς την Βενεζουέλα.
Ο λόγος για την αποστολή των Ρώσων μισθοφόρων στη Βενεζουέλα σχετίζεται με τον φόβο του Προέδρου Μαδούρο ότι ακόμη και έμπιστοι συνεργάτες του μπορεί να τον προδώσουν και για αυτό το λόγο επιθυμεί την αντικατάσταση της προσωπικής του δύναμης προστασίας με τους Ρώσους μισθοφόρους.
Μετά την συγκέντρωση του οι Ρώσοι μισθοφόροι ταξίδεψαν στην Κούβα με δύο πτήσεις charter με αεροσκάφη Ilyushin Il96-300 και από εκεί στη Βενεζουέλα όπου και έφτασαν στις 22 Ιανουαρίου. Ακόμη μια πτήση πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιανουαρίου από τη Μόσχα με προορισμό το αεροδρόμιο Simon Bolivar στην Maiquetia.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ένα αεροσκάφος Antonov-124 και ένα Ilyushin-76 της Αεροπορίας της Ρωσίας πραγματοποίησαν πτήσεις από τη Ρωσία στη Βενεζουέλα την περίοδο 10-14 Δεκεμβρίου του 2018 ενώ ένα ακόμη Ilyushin-76 επίσης της Αεροπορίας της Ρωσίας πραγματοποίησε πτήσεις την περίοδο 12-21 Δεκεμβρίου του 2018.
Σύμφωνα πάλι με ρωσικές πηγές οι άνδρες που εστάλησαν στην Βενεζουέλα δεν προέρχονται από την ιδιωτική εταιρεία μισθοφόρων Wagner η οποία έχει στείλει εκατοντάδες μισθοφόρους στη Συρία αλλά και στην Αφρική.
defence-point.gr