22 Φεβ 2019

Ο δήμος Αθηναίων καταργεί τις δόσεις για τα τέλη που πληρώνουν οι επιχειρηματίες της εστίασης -Τα ζητάει εφάπαξ

Σε μια αιφνιδιαστική αλλαγή του τρόπου είσπραξης των τελών που πληρώνουν οι επιχειρηματίες της εστίασης για τα τραπεζοκαθίσματα στους κοινόχρηστους χώρους, προχωρά ο Δήμος Αθηναίων. 

Ενώ μέχρι τώρα οι μαγαζάτορες μπορούσαν να εξοφλήσουν το ετήσιο τέλος σε μηνιαίες δόσεις, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων αποφάσισε φέτος να καταβληθεί εφάπαξ και μάλιστα μέχρι τις 31 Μαρτίου. 
Σε διαφορετική περίπτωση ο δήμος θα απομακρύνει τα τραπεζοκαθίσματα. 
Η απόφαση αυτή του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας προκαλεί ασφυξία στους επιχειρηματίες, οι οποίοι σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά συγκυρία για τη χώρα αλλά και για το χώρο της εστίασης ειδικότερα, καλούνται να πληρώσουν εφάπαξ (και μάλιστα στην αρχή της χρονιάς) το ποσό που τις προηγούμενες χρονιές πλήρωναν σε δόσεις. 
Επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης στο κέντρο, τονίζουν ακόμη μια παράμετρο που δεν έλαβε υπόψη το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, τη μείωση του κύκλου εργασιών τους λόγω συνεχόμενων συγκεντρώσεων και πορειών που πραγματοποιήθηκαν και πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα στο κέντρο. Πορείες και συγκεντρώσεις σχεδόν καθημερινά οι οποίες είχαν και έχουν σαν συνέπεια να παραμένει για πολλές ώρες αποκλεισμένο το κέντρο για τους καταναλωτές και να μην είναι εύκολα προσβάσιμο.