21 Απρ 2019

Κύπρος: “Πάρτι” Ουκρανών ολιγαρχών… μέσα και υποστηρικτής του Ζελίνσκι!

Οι πρώην ιδιοκτήτες της PrivatBank, του Ίγκορ Κολομόισκι (ο βασικός ολιγάρχης – υποστηρικτής του Ζελένσκι, μάλλον βέβαιου επόμενου προέδρου.......
της Ουκρανίας, και κύριος εχθρός του νυν προέδρου Ποροσένκο) και του Γκεννάντι Μπογκολιούμποφ, κατάφεραν να αποσύρουν 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω του υποκαταστήματος μιας τράπεζας στην Κύπρο!
Ο μηχανισμός ανάληψης κεφαλαίων από την Privatbank περιγράφεται από το Κέντρο Μελέτης της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (OCCRP). Η οργάνωση βασίζει τα ευρήματά της στον έλεγχο της εταιρείας CROLL.
“Το καθεστώς αυτό κατέστησε δυνατή την απόκρυψη του γεγονότος της εξαφάνισης των χρημάτων, δεδομένου ότι η Εθνική Τράπεζα της Ουκρανίας θεωρούσε το υποκατάστημα της Privatbank της Κύπρου όπως τα εθνικά της υποκαταστήματα. Οι υπάλληλοι δεν διαπίστωσαν ότι τα χρήματα που μεταφέρθηκαν στην Κύπρο φεύγοντας από την Ουκρανία», αναφέρει το άρθρο.
Ταυτόχρονα, το OCCRP σημειώνει ότι οι κυπριακές ρυθμιστικές αρχές είτε δεν μπορούσαν να ανακαλύψουν ότι διάφορες τραπεζικές μεταφορές ύψους 5.500.000.000 δολ. υποστηρίχθηκαν από πλασματικές συμβάσεις ή δεν έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα για να τις σταματήσουν.