19 Μαΐ 2019

«Όχι» Μητσοτάκη στην 13η σύνταξη- Δηλώνει ότι εγγυάται 12 συντάξεις

Η απόφαση της κυβέρνησης να χορηγήσει στους συνταξιούχους 13η σύνταξη, άναψε φωτιές στο πολιτικό σκηνικό και κυρίως δημιούργησε αμηχανία στη Ν.Δ. καθώς από τη μία δήλωνε ότι ..
ψηφίζει το μέτρο, από την άλλη άφηνε ασαφές, αν θα διατηρήσει τη σύνταξη για τους δικαιούχους.
Το θέμα μάλλον ξεκαθάρισε χθες με τη συνέντευξη Μητσοτάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, όπου δήλωσε «εγγυώμαι τις 12 συντάξεις οι οποίες σήμερα δεν είναι εγγυημένες. Για το ΕΚΑΣ έχουμε πει ότι από τον επόμενο χρόνο θα μπορούμε να εγγυηθούμε ένα μοναδικό μηχανισμό στήριξης των συνταξιούχων».
Πρόκειται για μία τρίπλα του προέδρου της Ν.Δ. που εμφανίζει ως κομμένη τη 12η σύνταξη και δηλώνει ότι εγγυάται αυτήν και όχι την 13η. Δεν δεσμεύεται επίσης για την επαναφορά του ΕΚΑΣ, καθώς το εγγυημένο εισόδημα για τους συνταξιούχους, στο οποίο αναφέρεται, είναι αγνώστου ύψους και αγνώστου προγραμματισμού.
Στο Μέγαρο Μαξίμου πάντως θα πρέπει να έχει στήσει γλέντι, καθώς μετά τις δηλώσεις για την επταήμερη εργασία, τους “ψυκτικούς από το Περιστέρι”, την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Υγείας έρχεται και αυτό το “δώρο”, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές.