22 Μαΐ 2019

Αυτοκαταστροφικός...

Η τηλεοπτική σειρά του BBC «Μάλιστα κ. υπουργέ» ήταν μια πολιτική σάτιρα που παιζόταν στη Βρετανία για χρόνια και η επιτυχία της ήταν τέτοια που ακολούθησε και άλλος κύκλος, με τίτλο «Μάλιστα κ. πρωθυπουργέ». Στην...

Ελλάδα μεταδόθηκε από τη δημόσια τηλεόραση.

Ο βασικός ήρωας ήταν ένας πολιτικός, μάλλον αγαθός στις προθέσεις του, ο οποίος δεν είχε βαθιά γνώση για το πώς παίζεται το πολιτικό παιχνίδι. Παρ' όλα αυτά έγινε υπουργός και στη συνέχεια πρωθυπουργός.

Στο πλευρό του υπήρχε πάντα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, ο οποίος ήταν ακριβώς το αντίθετο. Μηχανορράφος, άριστος στις δημόσιες σχέσεις, κυνικός, με βιτριολικό χιούμορ, όπου χρειαζόταν.

Σε ένα από τα επεισόδια, ο υπουργός, ενοχλημένος από περιστατικό στο οποίο εκτέθηκε δημοσίως, ρωτάει τον γραμματέα του: «Χάμφρεϊ, θεωρείς ότι είναι μέρος της δουλειάς σου να βοηθάς τους υπουργούς να γελοιοποιούνται;». Για να πάρει την απάντηση: «Λοιπόν, υπουργέ, ποτέ δεν γνώρισα κάποιον υπουργό που να χρειαζόταν τέτοια βοήθεια».

Η ατάκα αυτή ταιριάζει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος τις τελευταίες μέρες έχει καταρρίψει κάθε ρεκόρ αυτοκαταστροφικής στάσης. Είτε μιλάει για τα εργασιακά είτε για τη δημόσια υγεία είτε αναφέρεται στον ρόλο της γυναίκας, καταφέρνει με μοναδικό, ομολογουμένως, τρόπο να συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του - όχι βέβαια για το καλό του.

Μάλλον κανείς δεν φανταζόταν ότι οι απόψεις του κ. Μητσοτάκη για τη σύγχρονη γυναίκα, όπως εκφράστηκαν σε μια «ελαφρά» συζήτηση με θέμα την καθημερινότητά του, σε μια εκπομπή αντίστοιχου ύφους, θα δημιουργούσαν τέτοιο σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Είναι από εκείνες τις στιγμές στην πολιτική, που πραγματικά δεν ξέρεις ποια λεπτομέρεια θα κάνει τη διαφορά.

Οι αναχρονιστικές, πατριαρχικές απόψεις του κ. Μητσοτάκη, τις οποίες είναι πιθανό να τρέξει να τις «μαζέψει» σήμερα το γραφείο Τύπου της Ν.Δ. -όπως έχει κάνει και με άλλες δηλώσεις του πρόσφατα- απέχουν πολύ από εκείνες που θα έκανε κάποιος πολιτικός που αυτοχαρακτηρίζεται φιλελεύθερος.

Θα είχε ενδιαφέρον να γνωρίζαμε ποια είναι η άποψη της κ. Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη για όσα είπε ο σύζυγός της. Εκτός και αν μπροστά στην ελπίδα να γίνει πρωθυπουργός, του τα συγχωρεί όλα...

efsyn.gr