19 Σεπ 2019

«Πάρτι» τζιχαντιστών στην Αθήνα!

Ρεπορτάζ του CBS αποκαλύπτει κύκλωμα που προωθεί ισλαμιστές στην Ευρώπη με $8.000 το κεφάλι
Ένα ολόκληρο αμερικανικό δίκτυο, το CBS News, κατάφερε με μία ....
δημοσιογραφική έρευνα να κάνει όσα δεν έχει καταφέρει να κάνει η Ελληνική Αστυνομία με τα κυκλώματα των διακινητών ανθρώπων. 
Το CBS News συνέλεξε στοιχεία με τα οποία αποδεικνύεται πως οι τρομοκράτες από το Ισλαμικό Κράτος εισέρχονται στην Ελλάδα και μετακινούνται από τη χώρα μας προς τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.
Το αμερικανικό δίκτυο αναφέρει πως στην περιοχή γύρω από την Ομόνοια η εγκληματική δράση είναι γνωστή και οι συμμορίες των λαθρομεταναστών δίνουν και παίρνουν. Η Αμερικανίδα δημοσιογράφος τοποθέτησε μία κρυφή κάμερα και συναντήθηκε με τον Αλράγες.
Ο ίδιος, χωρίς να γνωρίζει την ύπαρξη της κάμερας, αναφέρει πως έχει καταγωγή από τη Βόρεια Αφρική και έχει αναλάβει ο ίδιος το κύκλωμα παράνομης διακίνησης ανθρώπων. Μάλιστα, αναφέρει πως μετακινεί ανθρώπους από την Αθήνα προς τις χώρες της δυτικής Ευρώπης και το κόστος ανέρχεται στα 8.000 δολάρια το κεφάλι.
O Aλράγες καυχήθηκε επίσης ότι βοήθησε τρία αδέλφια του διαβόητου τρομοκράτη της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα, Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι, κάτι που δεν μπορεί να επιβεβαιώσει το αμερικανικό δίκτυο.
«Από την Αθήνα πηγαίνετε στην Ιταλία και, όταν φτάνετε στην Ιταλία, υπάρχουν εκεί άνθρωποι που θα σας βοηθήσουν για τα πάντα, είναι πολύ εύκολο» λέει ο ίδιος, προσθέτοντας ότι οι συνήθεις πελάτες του είναι μετανάστες και πρόσφυγες.
Αυτό που προκαλεί πραγματικά οργή είναι πως μία δημοσιογράφος κατάφερε να εντοπίσει τον Αλράγες και η Ελληνική Αστυνομία αδυνατεί να το πράξει.
Η έρευνα του αμερικανικού δικτύου αναφέρει πως οι λαθρέμποροι χρησιμοποιούν κλεμμένα πιστοποιητικά και ταυτότητες. Μάλιστα, το CBS αναφέρει πως υπάρχουν εκατοντάδες τέτοιοι εγκληματίες στην Αθήνα που πωλούν τα κλεμμένα έγγραφα, ενώ η δημοσιογραφική έρευνα εντόπισε και αμερικανικά διαβατήρια.
Με αυτά τα κλεμμένα έγγραφα οι διακινητές των λαθρομεταναστών καταφέρνουν να τους περάσουν από την Αθήνα προς την Ισπανία ή την Ιταλία. Και το ερώτημα είναι γιατί σε αυτές τις δύο χώρες συγκεκριμένα.
Όπως ισχυρίζονται τα κυκλώματα, σε αυτές τις δύο χώρες τα μέτρα ασφαλείας είναι χαλαρά σε αντίθεση με άλλες χώρες της Ευρώπης και εν συνεχεία μετά από Ισπανία και Ιταλία μπορούν να περάσουν οπουδήποτε χωρίς συνοριακούς ελέγχους.
Σύμφωνα με το δίκτυο, η Ελληνική Αστυνομία έχει ήδη προχωρήσει σε συλλήψεις, αλλά, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, δεν είναι αρκετές. Θεωρεί σίγουρο επίσης το CBS πως επικίνδυνοι τρομοκράτες και εγκληματίες, όπως ο Αλράγες, έχουν ήδη περάσει στην Ευρώπη μέσω αυτών των κυκλωμάτων.
http://www.dimokratianews.gr