4 Δεκ 2019

ΞΕΦΥΓΑΝ .....Δ.Στράτου: «Θέλω να δω τον Γιάνη πρωθυπουργό»

Σε μία δήλωση που αναμένεται να συζητηθεί προχώρησε η Δανάη Στράτου σε κυριακάτικη εφημερίδα.
Η Δανάη Στράτου δήλωσε ότι συμφώνησε με τον σύζυγό της όταν της ανακοίνωσε ότι..
θα κάνει νέο κόμμα. «Όλες οι κινήσεις που κάνουμε, είτε εκείνος στην πολιτική είτε εγώ στη δική μου δουλειά, είναι απόρροια κοινής ζύμωσης» είπε στην δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη.
Στην ερώτηση αν θα ήθελε να δει τον κ. Βαρουφάκη πρωθυπουργό, η Δανάη Στράτου απάντησε: «Ναι και όχι… Στόχος δεν είναι η θέση, το οφίτσιο. Στόχος είναι να σταματήσουν τα παιδιά μας να αναγκάζονται να μεταναστεύουν. Στόχος είναι η απόδραση της χώρας από τη φυλακή χρέους. Στόχος είναι να πάψουν οι Έλληνες να ασφυκτιούν σε μια Ευρώ – πη που αμαυρώνει την ίδια την εικόνα της και αποδομείται.
Αν αυτοί οι στόχοι έρθουν πιο κοντά μέσω της πρωθυπουργοποίησης του Γιάνη, τότε ναι, θέλω να τον δω πρωθυπουργό. Ποτέ για να γίνει πρωθυπουργός».
Στην ίδια συνέντευξη, η κυρία Στράτου εξέφρασε την συγκίνησή της για την ταινία του Κώστα Γαβρά «Ενήλικοι στο Δωμάτιο», εμπνευσμένη από το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη. «Κατ’ αρχάς, ήταν μεγάλη τιμή που ένας Γαβράς έσκυψε πάνω από το βιβλίο του Γιάνη για τέσσερα χρόνια μέχρι να προκύψει η ταινία αυτή. Η ταινία με συγκίνησε, με εντυπωσίασε και, ακόμα πιο σημαντικό, την κρίνω ως διαχρονικά απαραίτητη. Τι δεν μου άρεσε; Ότι η προσπάθεια δαιμονοποίησης του Γιάνη, τόσο από τη Δεξιά όσο και απ’ ό,τι έχει μείνει από την παραδοσιακή Αριστερά, παρέσυρε τόσους ανθρώπους στο να προσπαθήσουν να απαξιώσουν τον Κώστα Γαβρά, καταφέρνοντας μόνο να αυτοαπαξιωθούν».
Για τον σκύλο της είπε: «Είχα πάρει τον Baloo, είναι o αρκούδος στo «Το Βιβλίο της Ζούγκλας», του Ρ. Κίπλινγκ- δώρο γενεθλίων στον γιο μου, τον Νικόλα. Δυστυχώς, αυτό το σκυλάκι μας το δολοφόνησαν 9 μηνών με φόλα στην Αίγινα. Ήταν μέλος της οικογένειάς μας, η καλύτερη ψυχή που γνώρισα ποτέ. Διαλυθήκαμε από τη στενοχώρια και η φίλη μας, η εκτροφέας Maggie Weber, μας χάρισε τον αδελφό του από την επόμενη γέννα. Τον ονομάσαμε Μόγλη (από την ίδια ιστορία του Κίπλινγκ), που ήταν ο προστατευόμενος και φίλος του Baloo. Ένα ανθρωπάκι που το υιοθέτησαν και το μεγάλωσαν οι λύκοι μέσα στη ζούγκλα. Εμείς αντιστρέφουμε την ιστορία: δεχτήκαμε αυτό το λυκάκι και το μεγαλώνουμε σαν παιδί μας».