13 Δεκ 2019

Viral η φωτογραφία Μητσοτάκη με την αυστριακή καγκελάριο - Λόγω... διαφοράς ύψους [εικόνες]


Viral έγινε μια φωτογραφία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Καγκελάριο της Αυστρίας στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ως γνωστόν, ο Ελληνας πρωθυπουργός ..είναι ψηλός (1,89 μ.) χαρακτηριστικό που ασφαλώς κληρονόμησε από τον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο οποίος άλλωστε είχε και το παρατσούκλι «Ψηλός» στους πολιτικοδημοσιογραφικούς κύκλους.

Το ύψος του Κυριάκου Μητσοτάκη λοιπόν έγινε αφορμή για ένα ξεχωριστό φωτογραφικό στιγμιότυπο. Οταν οι 37 ηγέτες της ΕΕ βγήκαν από την Σύνοδο για την οικογενειακή φωτογραφία, δίπλα του στάθηκε η καγκελάριος της Αυστρίας, Μπριγκίτε Μπιρλάιν.

Η διαφορά ύψους του Ελληνα πρωθυπουργού με την αυστριακή καγκελάριο ήταν τέτοια που οι φωτογράφοι απαθανάτισαν τη σκηνή με την Μπιρλάιν να έχει ανέβει στο βάθρο, και τον Μητσοτάκη να στέκεται όρθιος δίπλα της, και πάλι να φαίνονται ισοϋψείς!



Η καγκελάριος της Αυστρίας, Μπριγκίτε Μπιρλάιν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Βέβαια το βάθρο στο κτίριο των Βρυξελλών δεν τοποθετήθηκε ειδικά για την αυστριακή Καγκελάριο, αλλά για να φαίνονται και οι 27 ηγέτες οι οποίοι κάθονται σε τριπλή σειρά στην οικογενειακή φωτογραφία.



Η οικογενειακή φωτογραφία των «27» της ΕΕ

Η οικογενειακή φωτογραφία είχε και άλλα απρόοπτα πάντως, καθώς δύο από τους «27» είχαν... χαθεί στο δρόμο. Επρόκειτο για τον Ολλανδό Μαρκ Ρούτε και την 34χρονη Φινλανδή πρωθυπουργό, Σάνα Μαρίν.



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ηγέτες της ΕΕ. Σε πρώτο φόντο η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιε
ν