25 Ιαν 2020

ΔΕΝ εχουν καταλαβει οι κυβερνωντες οτι θα σηκωθουν και τα τσιμεντα με τις πορειες!!!!Άρχισε η... προετοιμασία - Κ.Χατζηδάκης: «Να μην αντιμετωπίζουμε φοβικά την προσφυγή στην Χάγη»!

Στην πλέον ύποπτη και κρίσιμη για τα εθνικά δίκαια περίοδο, όπου η Τουρκία έχει ανοίξει θέμα αφοπλισμού 16 νήσων του Αιγαίου ο υπουργός  Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, "επέλεξε" να συνεχίσει την συζήτηση για Χάγη,
που άνοιξε η ίδια η κυβέρνηση, χωρίς να το έχει ζητήσει κανένας(!) όχι μόνο για το θέμα της υφαλοκρηπίδας αλλά και την ίδια την ΑΟΖ.
«Δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε φοβικά το ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη», για τα θέματα της υφαλοκρηπίδας και των «θαλάσσιων συνόρων» (σ.σ. δηλαδή ΑΟΖ) που αποτελούν σημεία τριβής με την Τουρκία,  είπε πιο συγκεκριμένα ο Κ.Χατζηδάκης.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, ο υπουργός έκανε λόγο για μία εντεινόμενη αλαζονεία από πλευράς της γείτονος, την οποία – όπως τόνισε – δεν υποτιμά η Ελλάδα. Παράλληλα, τόνισε πως η άλλη πλευρά καλά θα κάνει να μην υποτιμά τη χώρα μας.
Συνεχίζοντας επί του ιδίου θέματος ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως η Ελλάδα μπορεί να επιλέξει την τακτική του «διεθνούς χωροφύλακα», είτε να αφήσει τα πράγματα να κυλήσουν και να οδηγηθούν τελικώς σε ένα θερμό επεισόδιο.
Διευκρίνισε, δε, ότι η Αθήνα δεν φοβάται αυτό το ενδεχόμενο καθώς έχει ισχυρές ένοπλες δυνάμεις.
Τρίτη οδός, όπως συμπλήρωσε, είναι η προσφυγή στη Χάγη, όπως είπε χαρακτηριστικά, εννοώντας μάλλον η πρώτη επιλογή...
Ακριβώς αυτό που το pronews.gr έχει επισημάνει εδώ και πολύ καιρό ότι δηλαδή θα δημιουργηθεί εντέχνως ένα «θερμό» επεισόδιο στο Αιγαί, προκειμένου να συρθούμε σε διαπραγματεύσεις για όλο το πακέτο των θεμάτων που θα θέσει η Τουρκία.
Συμπεριλαμβανομένου και αυτού του αφοπλισμού των νήσων. Σε μια διαπραγμάτευση η οποία στο τέλος θα μας ακρωτηριάσει συνολικά.
Τουρκία: Θα σταματάμε και τα αλιευτικά σκάφη στην ανατ. Μεσόγειο!
Την ίδια ώρα και σύμφωνα  με υψηλόβαθμο τούρκο αξιωματούχο, η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει ξένα αλιευτικά σκάφη – όχι μόνο πλοία γεώτρησης αερίου και πετρελαίου-στο ηπειρωτικό κεκτημένο της στην Ανατολική Μεσόγειο, πόσο μάλλον εάν αποφασίσει να κηρύξει το ηπειρωτικό της κεκτημένο ως αποκλειστική οικονομική ζώνη.
O Çağatay Erciyeus, Γενικός Διευθυντής διμερών πολιτικών και θαλάσσιων, αεροπορικών, συνοριακών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, ανέφερε κατά τη διάρκεια διαλέξεως στο Πανεπιστήμιο της Άγκυρας ότι εάν η κυβέρνηση λάβει τέτοια απόφαση, τα ξένα αλιευτικά σκάφη που έρχονται σε επαφή με την τουρκική αλιευτική ζώνη θα σταματούν από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και θα ρυμουλκούνται στο λιμάνι της Αττάλειας.