1 Φεβ 2020

“Πανηγυρίζουν” … στην κυβέρνηση! “Έφτιαξε ο καιρός” και αποχωρεί από το Καστελόριζο το “Oruc Reis” – Τούρκος πλοίαρχος: “Βρισκόμαστε σε Τουρκικη ΑΟΖ over” !

Πήγε η καρδια στη θέση της … στους θαμωνες του Μεγάρου Μαξίμου, σήμερα αφού οι πληροφορίες από τις ελληνικές φρεγάτες στο Καστελόριζο αναφέρουν οτι το τουρκικο ερευνητιό σκάφος Oruc Reis και τα δυο συνοδευτικά που χθες ..
τα ξημερώματα ξαφνικα είχαν εισβάλει στην ελληνικη υφαλοκρηπίδα 120 μίλια νοτια της νησου Μεγίστης ( Καστελόριζο ) όπου και παρέμειναν για περιπου 24 ώρες πραγματοποιωντας ουσιαστικά ανενοχλητα ηχομετρικές έρευνες για κοιτασματα με τη ριψη ειδικων καλωδίων στο νερό, σήμερα το πρωί απεχώρησαν για τα τουρκικα παράλια…
Οι θαμωνες του Μαξίμου και κάποιοι – δυστυχώς – “προθυμοι” αξιωματικοί στο ΓΕΕΘΑ που χθες το πρωί προσπαθούσαν να περασουν στο ντούκου την τουρκικη “πιλοτική” πρόκληση λέγοντας οτι τα τουρκικα σκάφη εισήθαν – χωρίς άδεια την οποια και δεν ζητησαν ουτε εκ των υστερων – στην ελληνικη υφαλοκρηπίδα λόγω τοπικων δυσμενων καιρικών συνθηκών! Προφανώς σήμερα που αποχωρούν – αφου ολοκληρωσνα την αποστολή τους – ο … “καιρός” θα έφτιαξε , νότια του Καστελόριζου.
Κατά τα αλλα , γνωστοποιηθηκαν οι διάλογοι – για την ακρίβεια ο ένας και μοναδικός – μεταξύ της ελληνικής φρεγάτας Νικηφόρος Φωκάς που περιπολεί στην περιοχή και του Τουρκου πλοιάρχου, που είναι ενδεικτικοί της τουρκικης “διάθεσης”! Πιο συγκεκριμένα στις επανειλημμενες οχλήσεις του Έλληνα κυβερνήτη να σταματησει τις ερευνες με τα ηχοβολιστικά καλώδια και να αποχωρήσει απότην ελληνικη θαλάσσια επικράτεια, ο Τουρκος πλοιαρχος του ερευνητικού σκάφους, αδιαφορουσε και μόνον μια φορα πήρε το μικρόφωνο και απάντησε: “Βρισκόμαστε σε Τουρκικη ΑΟΖ over” !!!
Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος βρισκόταν από το πρωί της Παρασκευής που εισήλθε στην ελληνική ΑΟΖ μέχρι τις απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας, που ανέστρεψε κινούμενο ανατολικά εντός της ελληνικής ΑΟΖ. Όλες αυτές τις ώρες, η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» ακολουθούσε το Όρουτς Ρέις.
https://thefaq.gr/