29 Οκτ 2020

Επενδύσεις σε λεωφορεία-τρένα είναι “αδύνατο να γίνουν” αλλά 2 εκ. ακόμα να “μπουκώσουν” τα κανάλια υπάρχουν! Σε ΦΕΚ η νέα “λίστα Πέτσα” για να παίζουν σποτ για τον κορονοϊό οι 6 σταθμοί

 Χρήματα για να μπουν περισσότερα λεωφορεία και τρένα στα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς και να σταματήσουν οι επιβάτες να συνωστίζονται δεν υπάρχουν, όπως μας ενημέρωσε χθες και ο κ.Τσιόδρας, λεφτά για περισσότερες ΜΕΘ και προσλήψεις γιατρών και ....νοσηλευτών που θα θωρακίσουν το ΕΣΥ ακόμα αναζητούνται από τους πρώην παλαμοκροτητές των μπαλκονιών που πάντως δηλώνουν με κάθε ευκαιρία ότι έχουν στηρίξει τα νοσοκομεία, αν και με ποιο τρόπο δεν μας λένε. Πάντως λεφτά για τα μέσα ενημέρωσης και συγκεκριμένα αυτή τη φορά για τα 6 κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, η επιτελική κυβέρνηση κατάφερε να βρει, όπως εξάλλου είχε εξαγγείλει εδώ και καιρό. Και πλέον είναι έτοιμη να μοιράσει αλλά με όρους αγοράς, δηλαδή με βάση τη συνολική τηλεθέαση, σε Mega, Open, ANT1, ΣΚΑΪ, Star και Alpha συνολικά 2 εκατομμύρια ευρώ. 

Συγκεκριμένα, δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ την Τρίτη 27 Οκτωβρίου η  Κοινή Υπουργική Απόφαση 840/2020 (ΦΕΚ 4754/Β/27-10-2020) που υπογράφουν ο υφυπουργός Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας με την οποία δίνονται άλλα 2 εκατομμύρια στα κανάλια προκειμένου να παίξουν ενημερωτικά σποτάκια για τον κορονοϊό.

Η απόφαση αφορά «τη μετάδοση μηνυμάτων από τους πανελλαδικούς ενημερωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς της ανώνυμης εταιρείας “Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρεία (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.)” και τους τηλεοπτικούς σταθμούς των παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου (“Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης”) κατά παρέκκλιση ειδικότερων διατάξεων που αφορούν στη μετάδοση των σχετικών μηνυμάτων από αυτά».

Τα 2 εκατομμύρια ευρώ θα τα μοιραστούν τα 6 πανελλαδικά κανάλια: Mega, Open, ANT1, ΣΚΑΪ, Star και Alpha.

Και θέλει να μας το παίξει δίκαιος τώρα ο κ. Στέλιος Πέτσας«Το γεγονός ότι η διαθέσιμη μέτρηση τηλεθέασης των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας από ανεξάρτητο φορέα εξασφαλίζει την ορθή και αντικειμενική κατανομή του διαθέσιμου προϋπολογισμού».

Με άλλα λόγια ο ΣΚΑΪ θα πάρει τριπλάσια χρήματα από το Mega που θα πάρει λιγότερα και από το Open.

Αποκλείουν ωστόσο τα περιφερειακά κανάλια έστω και αν αυτά στην τελευταία μέτρηση συγκέντρωναν ποσοστό 22%, μεγαλύτερο απ’ όλα τα υπόλοιπα. Γιατί τα αποκλείει ο κ. Πέτσας; Γιατί δίνει χρήματα μόνο στους 6 μεγάλους; H Αθήνα και η Θεσσαλονίκη είναι στο κόκκινο από κρούσματα αλλά τα τοπικά τους κανάλια που τα βλέπει πολύ κόσμος δεν θα πάρουν διαφήμιση! Γιατί;

με πληροφορίες από το e-tetradio.gr