3 Ιαν 2021

Κληρικοί Ελλάδος: ''Θεοφάνεια με πιστούς-Εμείς τηρήσαμε την συμφωνία''

Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος απέστειλε το δικό του μήνυμα προς την ΔΙΣ ζητώντας να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα

Αν συνεχίσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος να ανέχεται αυτόν τον κυβερνητικό εμπαιγμό θα λογοδοτήσει στο ποίμνιο της που δεν...

είναι “ψεκασμένοι”. 

Σε αυτό το μήκος κύματος ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος απέστειλε το δικό του μήνυμα προς την ΔΙΣ ζητώντας να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα για τον εορτασμό των Θεοφανείων θέτοντας και τους Ιεράρχες αλλά και την κυβέρνηση προ των ευθυνών τους.  

Ακολουθεί ολόκληρη η χθεσινή ανακοίνωση: 

Μακαριώτατε, Άγιοι Συνοδικοί,

Η σημερινή ανακοίνωση του εκπροσώπου της Κυβερνήσεως περί απουσίας των πιστών από τη Θεία Λειτουργία της εορτής των Αγίων Θεοφανείων μας δημιουργεί αισθήματα πικρίας καθόσον ο ιερός Κλήρος συντασσόμενος με τα μέτρα προστασίας της υγείας μερίμνησε για την πιστή εφαρμογή τους με τη συνεργασία των λαϊκών μελών των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και του προσωπικού των Ιερών Ναών.

Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος έχοντας τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις του, ζητά μέσω της Σεπτής Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος από την Ελληνική Κυβέρνηση να τηρήσει και να τιμήσει τις αποφάσεις της και να μην εμποδιστεί η παρουσία πιστών κατά την μεγάλη δεσποτική εορτή των Θεοφανείων.

Ευχόμεθα εκ βάθους καρδίας,

Το 2021 να είναι ειρηνικό και σωτήριο