4 Μαρ 2021

“Ψεύτης – ψεύτης – ψεύτης” ! Παραπλανητική η αναφορά Μητσοτάκη σε 1 εκατ. εμβολιασμούς, μόνο 356.980 έχουν λάβει και τις δυο δόσεις

Νέα ψέματα από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σήμερα το πρωί για τους εμβολιασμούς!

Συγκεκριμένα με μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πανηγυρίζει γιατί ξεπεράσαμε το συμβολικό αριθμό των 1.000.000 δόσεων...

εμβολίων και ρίχνει και πάλι την ευθύνη στους πολίτες για την αναποτελεσματικότητα των μέτρων.

Μόνο που αυτή η αναφορά του πρωθυπουργού σε 1.000.000 εμβολιασμούς, λειτουργεί παραπλανητικά γιατί δεν γίνεται καμιά αναφορά στον αριθμό των πολιτών που έχουν λάβει και τις δυο δόσεις του εμβολίου, παράγοντας κρίσιμος για το χτίσιμο του τείχους της ανοσίας.

Όπως αναφέρει στο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης «κάθε εβδομάδα που περνά, χτίζουμε το τείχος ανοσίας που θα μας επιτρέψει να αφήσουμε πίσω αυτή την περιπέτεια. Από τον Απρίλιο, μάλιστα, θα έχουμε πολύ περισσότερες δόσεις στη διάθεσή μας. Και όσο ο καιρός βελτιώνεται, θα γίνεται σύμμαχος μας».

Ας δούμε, όμως, ποια είναι τα πραγματικά στοιχεία των εμβολιασμών γιατί οι πολίτες ακούγοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, χωρίς την απαραίτητη διευκρίνηση που κάθε Πολιτεία οφείλει να κάνει, θα μείνουν με την εντύπωση ότι έχουν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις πάνω από 1 εκατομμύριο πολίτες ενώ στην πραγματικότητα ο τοίχος της ανοσίας έχει προς το παρόν λίγο πάνω από 350.000 πολίτες.

Μέχρι και την Τετάρτη 3 Μαρτίου είχαν γίνει συνολικά 1.025.679 εμβολιασμοί. Από αυτούς και τις δυο δόσεις είχαν πάρει 356.980 πολίτες ενώ οι υπόλοιποι 668.699 μόνο την πρώτη δόση.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ

Ο πρωθυπουργός επέλεξε και μάλιστα την πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων περιοριστών μέτρων και με το ΕΣΥ να βρίσκεται στην «εντατική» να διαφημίσει το εντυπωσιακό νούμερο του 1 εκατομμυρίου από το μικρό των 350.000 που είναι ο πραγματικός αριθμός των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του για μια ακόμα φορά κούνησε το χέρι στους πολίτες αποδίδοντάς τους την ευθύνη για την αναποτελεσματικότητα των μέτρων που έχει πάρει η κυβέρνηση λέγοντας ότι: «Οι νέες ρυθμίσεις δεν διαφέρουν ουσιαστικά από εκείνες της περασμένης άνοιξης. Τότε, όμως, τις τηρούσαμε σχολαστικά μπροστά στο φόβο του άγνωστου κινδύνου. Ενώ τώρα ο κίνδυνος είναι ακριβώς να συμβιβαστούμε με αυτόν. Καταλαβαίνω απόλυτα την πολύμηνη κούραση που μπορεί να φέρει την πρόσκαιρη χαλάρωση».

Παράλληλα, προέτρεψε  τους πολίτες να εφαρμόσουν τα μέτρα λέγοντας χαρακτηριστικά : «Ας “τσικνίσουμε” μόνο με την οικογένειά μας. Δεν ξέρω, αλήθεια, πώς αλλιώς να το εκφράσω. Είναι κρίμα, τώρα, που βλέπουμε την έξοδο, να γίνει μεγάλη ζημιά. Να γκρεμίσουμε, δηλαδή, στο τέλος όσα με κόπο χτίσαμε από την αρχή».

Κατά τα άλλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με επικολυρικό τρόπο είπε στους πολίτες ότι «είμαστε στην αρχή του τέλους» και ότι αυτές οι εβδομάδες «μοιάζουν με το τελευταίο εμπόδιο πριν φτάσουμε στο νήμα της ελπίδας».


Φωτό: EUROKINISSI