22 Ιουν 2021

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός με διάγγελμά του ανέφερε ότι το Ισραήλ δέχεται νέα επίθεση από την πανδημία

 

Καθώς οι μολύνσεις COVID αυξάνονται ξανά, ο πρωθυπουργός λέει στους Ισραηλινούς να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό αν δεν είναι ζωτικής σημασίας

Έκτακτο διάγγελμα από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Naftali Bennett ο οποίος στη διάρκεια περιοδείας στο αεροδρόμιο Ben Gurion,

ανέφερε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η λεγόμενη παραλλαγή Delta αρχίζει να εξαπλώνεται στο Ισραήλ.

Ανέφερε μάλιστα ότι ορισμένοι από αυτούς που μολύνθηκαν από το στέλεχος, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, είχαν στο μεταξύ εμβολιαστεί παρόλα αυτά οι εμβολιασμοί παρέχουν «σημαντική» προστασία έναντι της COVID-19.

«Υπό το φως των δεδομένων, αντιμετωπίζουμε την κατάσταση ως ανανεωμένη αναζωπύρωση είπε ο Bennett.

Ανακοινώνει ότι η νέα κυβέρνηση θα σχηματίσει ένα γραφείο ελέγχου κοροναϊού, στο αεροδρόμιο Ben Gurion και όλες οι αφίξεις θα πρέπει να υποβληθούν σε δοκιμή PCR.

«Όποιος δεν χρειάζεται να πάει στο εξωτερικό, μην πάει στο εξωτερικό», δήλωσε.

Ο Bennett υπαινίσσεται ότι ενδέχεται να υπάρξουν «σημαντικές αλλαγές» στις τρέχουσες πολιτικές για την είσοδο και έξοδο από τη χώρα.

Ο πρωθυπουργός προτείνει επίσης στους Ισραηλινούς να φοράνε μάσκες και να κρατάνε αποστάσεις σε κλειστούς χώρους – εβδομάδες μετά την άρση της απαίτησης για αυτό – και παροτρύνει τους Ισραηλινούς μεταξύ 12 και 15 ετών να εμβολιαστούν.