24 Ιουν 2021

Ανίερη «συμμαχία» για να αρθεί το καθεστώς προστασίας των μαρτύρων της Novartis

  

Να αρθεί το καθεστώς προστασίας στους «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμο Σαράφη» ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου και να τους αποδοθεί κατηγορία για συναυτουργία στα τελεσθέντα αδικήματα από τους κατηγορούμενους, ώστε «να χυθεί άπλετο φως και να λάμψει πλήρως η αλήθεια» για την υπόθεση της Novartis, ζητούν με κοινό υπόμνημα που κατέθεσαν προ ημερών στο πενταμελές δικαστικό συμβούλιο έξι πολιτικά πρόσωπα.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως Ευάγγελος Βενιζέλος, ο διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο πρώην Επίτροπος στην ΕΕ Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, σχημάτισαν τη… συμμαχία κατά των μαρτύρων.

Οι μηνυτές ζητούν «οι ψευδομάρτυρες να οδηγηθούν και να καταθέσουν επωνύμως στην διεξαγόμενη προδικασία για το Ειδικό Δικαστήριο». Γιατί μόνο έτσι, – όπως υποστηρίζουν – «θα μάθει ο ελληνικός λαός το τι πραγματικά συνέβη, τον ρόλο των ψευδομαρτύρων σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση και θα αποφευχθεί η αυτοϋπονόμευση της ποινικής διαδικασίας, όπως κάποιοι επιδιώκουν».

Το πλήρες κείμενο του υπομνήματος....ΕΔΩ