11 Σεπ 2021

Πλησιάζει η υπογραφή της MDCA Ελλάδας-ΗΠΑ… νέα δεδομένα και περιεχόμενο

 Στα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί ο στρατηγικός διάλογος μεταξύ της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως είχε αποκαλύψει την περασμένη Τρίτη η ιστοσελίδας μας και το κανάλι Open. Μία μεγάλη ελληνική αποστολή αποτελούμενη από υπουργούς.. και αξιωματούχους από έξι τουλάχιστον υπουργεία, θα λάβουν μέρος στις συζητήσεις που θα καθορίσουν περαιτέρω τη συνεργασία της Αθήνας και της Ουάσιγκτον σε όλους τους τομείς. Στη διάρκεια των συναντήσεων πιστεύεται ότι θα υπογραφεί σε ειδική τελετή η νέα συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας. Τις υπογραφές θα βάλουν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Νίκος Δένδιας και Άντονι Μπλίνκεν.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: Hellas Journal

Οι Αμερικανοί, διά του πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, δημοσιοποίησαν τις θέσεις τους αναφορικά με τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και θα έλεγα ότι είναι εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο περιέγραψε τις αλλαγές που συντελέστηκαν στην Ελλάδα, από τα Μνημόνια που επιβλήθηκαν στη χώρα από τους Ευρωπαίους εταίρους της, μέχρι σήμερα, που η χώρα εξήλθε της οικονομικής κρίσης, αν και λόγω της πανδημίας δοκιμάζεται όπως όλα τα κράτη σε όλο τον κόσμο.

Ο κ. Πάιατ ανέφερε τα εξής, που χρειάζονται περαιτέρω ανάλυση, διότι στην ουσία εξηγεί και πράγματα που θα πραγματοποιηθούν στο μέλλον… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ