4 Δεκ 2021

Bloomberg! Η Τουρκία πούλησε στο Κίεβο περισσότερα ΒΑΥRAKTAR T-B2 από όσα αναφέρει η σύμβαση

 "Ζούμε σε μια δύσκολη γεωγραφία. Για την εθνική μας ασφάλεια, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την αποτρεπτική μας δύναμη μαζί με τη διπλωματία", επεσήμανε ο Τσαβούσογλου

Σοβαρό θέμα έχει προκύψει με τα Bayraktar της Τουρκίας, την Ουκρανία και την Ρωσία...

ασφαλώς.

Καταρχάς όπως γράφαμε και χθες κατά τη διάρκεια της συνομιλίας με τον Τούρκο ομόλογό του, ο Πούτιν επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι “το Κίεβο συνεχίζει την καταστροφική του γραμμή με στόχο τη διατάραξη των συμφωνιών του Μινσκ όπως αποδεικνύεται από τη χρήση του τουρκικού Μπαϊρακτάρ”

Ο Πούτιν δήλωσε δυσαρεστημένος στον Ερντογάν για τα τουρκικά drones αλλά το θέμα έχει πολύ μεγαλύτερη ουρά!

Η Ουκρανία φέρεται να αγόρασε πολλά περισσότερα UAV Bayraktar TB2 από την Τουρκία από ό,τι είχε αναφερθεί προηγουμένως, γράφει το Bloomberg, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές της Τουρκίας.

Το πρακτορείο ισχυρίζεται ότι από το 2019, η τουρκική πλευρά έχει πουλήσει «πολλά» μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα- drones στο Κίεβο, μαζί με πυραύλους καθώς και σταθμούς ελέγχου, ενώ συμπληρώνει πως η ουκρανική κυβέρνηση ζήτησε από την Τουρκία δυο επιπλέον δωδεκάδες από drones.

Την ίδια στιγμή ο Τσαβούσογλου κοκορεύεται πως “μεγάλος αριθμός χωρών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ ενδιαφέρονται για τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη”.



Ο υπουργός Εξωτερικών της γείτονος χώρας Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας στο Συνέδριο για τις Παγκόσμιες Στρατηγικές στην Αμυντική και Αεροδιαστημική Βιομηχανία στην επαρχία Αττάλειας, σήμερα, ανέφερε πως:
“Τεράστιος αριθμός χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ ενδιαφέρονται για τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καθώς και για την αμυντική βιομηχανία της χώρας γενικότερα” χωρίς να αναφέρει ποιες είναι οι συγκεκριμένες χώρες.



Μιλώντας στο Συνέδριο, ο Τσαβούσογλου είπε ότι αρκετοί υπουργοί και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι επαίνεσαν την τουρκική αμυντική βιομηχανία κατά τις συνομιλίες του στη Ρίγα στο περιθώριο της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Ανέφερε επίσης ότι η βιομηχανία χρησίμευσε ως πλατφόρμα για την ενίσχυση της διπλωματίας και των διμερών σχέσεων με πολλές χώρες. Το υπουργείο Εξωτερικών θα δημιουργήσει σύντομα τμήμα αμυντικής βιομηχανίας για τον περαιτέρω συντονισμό των προσπαθειών σε αυτό το θέμα, πρόσθεσε ο κορυφαίος διπλωμάτης της Τουρκίας.

«Επειδή δεν μπορείς να είσαι δυνατός στο τραπέζι χωρίς να είσαι δυνατός στο γήπεδο. Ο τρόπος για να είσαι δυνατός στον τομέα είναι να έχεις μια εγχώρια, εθνική, αποτελεσματική και ανεξάρτητη αμυντική βιομηχανία», τόνισε.

"Ζούμε σε μια δύσκολη γεωγραφία. Για την εθνική μας ασφάλεια, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την αποτρεπτική μας δύναμη μαζί με τη διπλωματία", επεσήμανε ο Τσαβούσογλου.