25 Ιουν 2022

4 γαλάζιοι «δελφίνοι» περιμένουν την πτώση Μητσοτάκη!

 


Επανάληψη του σκηνικού του 2009 βλέπουν κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. και ήδη κάνουν τις ενέργειές τους για να διεκδικήσουν με αξιώσεις την ηγεσία του κόμματος έπειτα από την πτώση του Κυριάκου Μητσοτάκη, την οποία την θεωρούν πλέον σίγουρη.

Πρόκειται για δύο προβεβλημένους και ιδιαίτερα επιτυχημένους υπουργούς και δύο κορυφαία στελέχη της παράταξης με ισχυρό έρεισμα στον κομματικό μηχανισμό για την εκλογική βάση. Ήδη οι δύο κορυφαίοι υπουργοί φροντίζουν για την ηχηρή επανεκλογή τους με πρωτιά φυσικά στις περιφέρειες όπου θα είναι υποψήφιοι, ενώ παράλληλα έχουν εξαφανιστεί από την δημοσιότητα, παρά το γεγονός ότι η δημόσια παρουσία τους θα λειτουργούσε ευεργετικά για την κυβέρνηση, λόγω της επιτυχημένης διαχείρισης του χαρτοφυλακίου τους.

Η βεβαιότητά τους είναι άξιο απορίας. Μπορεί η πλειοψηφία πλέον να έχει καταλάβει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα ξαναγίνει ποτέ πρωθυπουργός, ελάχιστοι όμως πιστεύουν ότι θα έχει την ευθιξία του Κώστα Καραμανλή ώστε να παραιτηθεί και να ανοίξει τις διαδικασίες για την διαδοχή του. Αντίθετα, αυτοί που γνωρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το περιβάλλον που θεωρούν βέβαιο ότι θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για να παραμείνει στην προεδρία της Ν.Δ., για πολλούς και διάφορους λόγους. Ακόμα και σε περίπτωση κατάρρευσης των ποσοστών του κόμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν φαίνεται διατεθειμένος να ξεκινήσει τις διαδικασίες διαδοχής του. Όπως ακριβώς είχε κάνει και ο Αντώνης Σαμαράς τις πρώτες εκλογές του 2012.

https://www.newsbreak.gr/

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Κυριάκος φροντίζει και αναβαθμίζει τα λεγόμενα «στελέχη Μητσοτάκη», τα οποία φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με τη Ν.Δ. και ετοιμάζεται για οβιδιακές αλλαγές στα ψηφοδέλτια, οι οποίες δεν θα γίνουν απαραίτητα την πρώτη Κυριακή των εκλογών.

Άνθρωποι που γνωρίζουν τον Κυριάκο θεωρούν βέβαιο ότι εάν τα πρόσωπα που θα εκλεγούν την πρώτη Κυριακή δεν είναι της αρεσκείας του, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να ανατρέψει την λίστα με τις εκλόγιμες θέσεις σε κύριες περιφέρειες, την «δεύτερη Κυριακή» όπου οι εκλογές θα γίνουν με την ενισχυμένη αναλογική.

Η βεβαιότητα πάντως δύο εκ των δελφίνων ότι την επόμενη μέρα των εκλογών θα τεθεί σίγουρα θέμα Μητσοτάκη, προκαλεί εντύπωση. Ίσως γνωρίζουν κάποια δημοσκοπικά δεδομένα τα οποία δεν έχουν κοινοποιηθεί πουθενά. Αυτό που γνωρίζω με βεβαιότητα, είναι ότι δύο μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι είχαν παραγγείλει δημοσκόπηση πρόθεσης ψήφου με ένα τεράστιο για τα ελληνικά δεδομένα δείγμα. Ο ένας εκ των δύο ομίλων συνδέεται στενά με το ένα εκ των δύο στελεχών τα οποία εμφανίζονται ως υποψήφιοι πρόεδροι της Ν.Δ. την επόμενη μέρα…