24 Ιουν 2022

Δεν μπορούμε να εγκλωβιστούμε στα σύνορα μας δηλώνει ο Τσαβούσογλου


 Με νέες αναφορές στην Ελλάδα επιχείρησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να δικαιολογήσει το «βέτο» από την Τουρκία στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

«Εμείς δεν λέμε σε κάποιες χώρες...

να αλλάξουν το όνομα τους όπως έκανε η Ελλάδα στην «Μακεδονία». Ξέρετε πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι μια χώρα να αλλάζει το όνομα της, για έναν λαό πόσο δύσκολο είναι. Πού ήσασταν όταν η Ελλάδα ήταν τόσο κακομαθημένη και για 12 χρόνια εμπόδιζε την ένταξη της Μακεδονίας», τόνισε ο Τσαβούσογλου.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης, ο Τσαβούσογλου επανέλαβε την άρνηση της χώρας του στο αίτημα ένταξης Φινλανδίας και Σουηδίας, λέγοντας ότι εάν μια χώρα εφαρμόζει σε βάρος της εμπάργκο, δεν μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. «Είναι τόσο απλό» τόνισε ο Τούρκος διπλωμάτης.

«Αν θέλεις να γίνεις σύμμαχος μας την Τουρκία δεν μπορείς να την βλέπεις ως εχθρική χώρα, δεν μπορείς να της εφαρμόζεις εμπάργκο λόγω του αγώνα της εναντίον της τρομοκρατίας. Αν πεις πως θα εφαρμόζω αυτά τότε δεν μπορείς να ενταχθείς στο ΝΑΤΟ είναι τόσο απλό», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν μπορούμε να εγκλωβιστούμε στα σύνορά μας

Εκφράζοντας τον μεγαλοϊδεατισμό της Τουρκίας και μετά τις καθημερινές δηλώσεις περί αμφισβήτησης της κυριαρχίας ελληνικών νησιών αν δεν αποστρατιωτικοποιηθούν, είπε ότι η χώρα του δεν μπορεί να εγκλωβιστεί στα σύνορά της γιατί «υπάρχει μεγαλύτερη Τουρκία από τη χώρα μας».

«Έχουμε ευθύνη απέναντι στην ιστορία μας, όπως και για το μέλλον μας. Διότι υπάρχει μια Τουρκία η οποία είναι μεγαλύτερη από την Τουρκία. Μην ξεχνάμε πως υπάρχει μεγαλύτερη Τουρκία από η χώρα μας. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπορούμε να εγκλωβιστούμε στα σύνορα μας».