25 Ιουν 2022

Mε ανεμιστήρες στις ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ρόδου γιατί δεν λειτουργεί ο κλιματισμός!

 


Στην Ελλάδα του 2022 η διάλυση των δημόσιων νοσοκομείων είναι σχεδόν ολοκληρωτική, παρά τα συνεχή ψεύδη των κυβερνώντων περί στήριξης του ΕΣΥ, την οποία πέραν εκείνων, δεν βλέπει κανείς άλλος.

Ένα από τα πολλά παραδείγματα είναι αυτό του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου», στο οποίο επειδή δεν λειτουργεί ο κλιματισμός, το προσωπικό αναγκάστηκε να… αγοράσει με δικά του έξοδα ανεμιστήρες για να βάλει ακόμα και στις ΜΕΘ!

Με τις θερμοκρασίες να έχουν πάρει την ανιούσα και να αναμένεται να ανέβουν κι άλλο υγειονομικοί και ασθενείς αναγκάζονται να «βράζουν» και να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους, αλλά και τις ζωές όσων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο Διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου, Βασίλης Κινούς, μίλησε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου σχολιάζοντας πως από το ξεκίνημα του καλοκαιριού ο κλιματισμός δεν λειτουργεί και χαρακτήρισε την κατάσταση «δραματική».

Ο κ.Κινούς περιέγραψε: «Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, για να αντεπεξέλθει τόσο το προσωπικό όσο και οι βαρέως πάσχοντες ασθενείς στις υψηλές θερμοκρασίες, αναγκαστήκαμε να αγοράσουμε, με δικά μας χρήματα, ανεμιστήρες. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά».

Το μόνο μέρος του νοσοκομείου στο οποίο λειτουργεί ο κλιματισμός, είναι ο αξονικός τομογράφος, γιατί διαφορετικά θα τεθεί σε αχρηστία το μηχάνημα.