5 Οκτ 2022

Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν: «Πουτινάκι» ή βλάκας; Ακόμη μια φαεινή ιδέα στη… λεωφόρο της Ευρώπης προς την αυτοκαταστροφή.


 Μετά από… πολλή σκέψη και περίσκεψη αυτή η καρικατούρα με το όνομα Ούρσουλα κλπ. που υποτίθεται ότι «κυβερνά» την Ευρωπαϊκή Ένωση ανέκραξε: «Εύρηκα! Θα συζητήσουμε πλαφόν στην τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου».

Ακόμη μια φαεινή ιδέα στη…

λεωφόρο της Ευρώπης προς την αυτοκαταστροφή. Ακόμη μια ανοησία, ακόμη ένα δωράκι στις Μελόνι, τις Λεπέν και τους Όρμπαν της Ευρώπης.

Πριν από λίγες μέρες, στο Συνέδριο του Κύκλου Ιδεών, ένας από τους πιο προβεβλημένους γνώστες της ενεργειακής αγοράς, ο επικεφαλής της Mytilineos, Ευάγγελος Μυτιληναίος, χαρακτήρισε αστεία την πρόταση επιβολής πλαφόν μόνο στο ρωσικό αέριο. «Δεν ξέρω αν η κ. Φον ντερ Λάιεν είναι αυτή που θα πάρει την απόφαση να κόψει το αέριο στην Ευρώπη», είπε, θυμίζοντας ότι η Ρωσία έκανε σαφές με δήλωση του ίδιου του προέδρου Πούτιν ότι σε περίπτωση επιβολής πλαφόν θα σταματήσει να στέλνει αέριο στην Ευρώπη.

Τελικά το αστείο αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα και οι αστειότητες μπορεί να γίνουν ευρωπαϊκές αποφάσεις τις επόμενες μέρες στη Σύνοδο της Πράγας.

Τελικά, είτε αυτοί οι «μικροί νάνοι» που τιτλοφορούνται ευρωπαϊκή ηγεσία, είναι «πουτινάκια» και κάνουν ό,τι μπορούν για να τελεσφορήσουν τα σχέδια του Βλαδίμηρου, είτε απλώς αστείοι. Ένοχοι ή βλάκες, για να θυμηθούμε και το παλιό δίλημμα του Κίτσου Τεγόπουλου.

https://www.ieidiseis.gr