5 Οκτ 2022

Όταν ο μητσοτακικός Γιάννης “στρίμωξε” τον “σημιτικό” Κυριάκο…

 


Γκρίνιες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ! Και πώς να μην υπάρχουν γκρίνιες; Οι βουλευτές εισπράττουν τα ζόρια που έχουν οι απλοί γαλάζιοι ψηφοφόροι και το επίσημο κυβερνητικό αφήγημα δεν δείχνει ικανό να γλυκάνει τον πόνο του κοσμάκη. Αλλά οι βουλευτές έχουν και δικούς τους... λόγους να γκρινιάζουν και ο Γιάννης Λοβέρδος έθεσε τον δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες είπε το αυτονόητο: Ότι στις επόμενες εκλογές που θα γίνουν με απλή αναλογική, όσο καλά και να πάει η ΝΔ, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα θα είναι 60-70 βουλευτές λιγότεροι! Θα μου πείτε, σιγά το νέο! Κι όμως, ο Γιάννης είπε το προφανές για να το πάει αλλού, σε ένα θέμα που ηλεκτρίζει τους βουλευτές. Σου λέει, θα είναι που θα είναι πολύ λιγότεροι οι γαλάζιοι βουλευτές, λόγω απλής αναλογικής, δεν είναι βαρύ οι εκλεγμένοι να υφίστανται αθέμιτο ανταγωνισμό από τους πολλούς εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, τους οποίους τόσο πολύ αγαπάει ο Κυριάκος.

Αυτό το τελευταίο δεν το είπε, γιατί, όπως και να το κάνουμε, ο Γιάννης Λοβέρδος τιμά την παράδοσή του, είναι “παιδί” της οικογένειας Μητσοτάκη εδώ και πολλές δεκαετίες και δεν τα έριχνε ποτέ χύμα και τσουβαλάτα στον Κυριάκο, τον οποίο δεν αποκλείεται να είχε “μαθητή” και στην ΟΝΝΕΔ. Βέβαια, όταν μιλάμε για οικογένεια Μητσοτάκη, πρέπει να την αντιλαμβανόμαστε με την ενότητα, αλλά και με τις αντιθέσεις της, καλή ώρα, όπως σε όλες σχεδόν τις οικογένειες. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση το πρόβλημα που τροφοδοτεί αντιθέσεις δεν είναι κάποιο χωραφάκι, άντε και κανά διαμερισματάκι, όπως στους κοινούς θνητούς. Καλά να είναι, η οικογένεια Μητσοτάκη δεν έχει τέτοια προβλήματα. Υπάρχει χρήμα να φάνε και οι κότες… Σ’ αυτό ομολογουμένως η οικογένεια έχει σπουδαίες επιδόσεις…

Γιατί έσπευσε να απαντήσει ο Κυριάκος

Ας γυρίσουμε, όμως, στο θέμα μας. Ο Γιάννης ο Λοβέρδος, λοιπόν, ήταν “παιδί” του πατρός Μητσοτάκη και κολλητός της Ντόρας. Μπορεί ο Κυριάκος να έγινε ό,τι έγινε επειδή είναι ο γιός του Κώστα Μητσοτάκη, αλλά κάπου στο βάθος τα σνομπάρει αυτά. Μεγάλωσε στα πούπουλα, αν και –για να λέμε του στραβού το δίκιο– ως παιδί έφαγε την καταπίεσή του. Και από την ασφυκτική αγάπη της μαμάς, αλλά κυρίως από τις αρκετά μεγαλύτερες αδελφές του.

Και επειδή, λοιπόν, το διακύβευμα δεν είναι κάποιο χωραφάκι ή διαμερισματάκι, αλλά η εξουσία, οι αντιθέσεις έχουν άλλη διάσταση. Μπορεί ο Κυριάκος να τα έχει βρει κάπως με την Ντόρα, αλλά μη φανταστείτε ότι το ρήγμα έχει γεφυρωθεί. Μία πρόχειρη επιχωμάτωση… Κάπου εκεί, λοιπόν, έριξε τη σφήνα του ο Γιάννης Λοβέρδος, ο οποίος έχει και την προσωπική πικρία του. Παρότι της οικογένειας, δεν του έδωσε ο Κυριάκος ούτε υφυπουργειάκι, ενώ τους δικούς του από το σημιτικό ΠΑΣΟΚ τους έλουσε στα αξιώματα!

Ρώτησε, λοιπόν, ο Γιάννης τί θα γίνει με τους εξωκοινοβουλευτικούς που ήδη μαζεύουν ψήφους στις μελλοντικές εκλογικές τους περιφέρειες. Η κουβέντα του μπορεί να ακούγεται στα αυτιά σας σαν δευτερεύουσας σημασίας, αλλά σας διαβεβαιώ πως δεν είναι καθόλου έτσι. Για τον κάθε βουλευτή ανεξαιρέτως, το πρώτο και κύριο είναι η επανεκλογή του, όλα τα άλλα έπονται. Και τούτο, επειδή ξέρει πως εάν αποτύχει να εκλεγεί τον έφαγε η μαρμάγκα, ας είναι και το μεγαλύτερο αστέρι, ας είναι και ο πιο κολλητός του πρωθυπουργού.

Μπορεί ο Κυριάκος να μας ήρθε από το Χάρβαρντ, αλλά δεν είναι ανόητος να μην καταλαβαίνει τα στοιχειώδη της κομματικής κουζίνας. Γι’ αυτό και έσπευσε να απαντήσει. Πήρε, λοιπόν, τον λόγο και είπε ότι από τούδε και στο εξής οι εκδηλώσεις των υπουργών και υφυπουργών στις εκλογικές τους περιφέρειες κομμένες. Δεν μπορούσε, άλλωστε, να πει και τίποτα άλλο. Ο Γιάννης, πάντως, είμαι σίγουρος ότι πήρε πολλά συγχαρητήρια, ίσως και προσκλήσεις για κάνα κοψίδι, αν και τελευταία τα αποφεύγει…

https://slpress.gr/