1 Δεκ 2022

Νέα κυνική παραδοχή από Μ.Γκάγκα: «Οι μάσκες αφήνουν τραύμα τελικά»! – Διέλυσαν την ψυχοσύνθεση των παιδιών


 Δύο χρόνια κορωνοϊού η κυβέρνηση είχε επιλέξει να κλειδώσει τον κόσμο στα σπίτια του αλλά αυτό δεν είναι κάτι που δεν θα έφερνε επιπτώσεις που στην τελική ευθεία πριν τις εκλογές πλέον παραδέχονται οι ίδιοι οι λαλίστατοι υπέρμαχοι της μάσκας και των περιορισμών.

Έτσι σήμερα η Μ.Γκάγκα που λόγω της προσήλωσής της στα κυβερνητικά θέλω της χάρισαν και μια θέση στο υπουργικό συμβούλιο, παραδέχθηκε κυνικά ότι τελικά η μάσκα αφήνει ψυχικά τραύματα στα παιδιά!

Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχάσουμε τις δηλώσεις της… φέτος: «Φαίνεται ότι θα έχουμε ένα χειμώνα χειρότερο για λοιμώξεις του αναπνευστικού, προφανώς επειδή για δύο χρόνια δεν είχαμε τη φυσιολογική επαφή και επομένως έκθεση στα μικρόβια και τους ιούς που έχουμε συνήθως. Η ανοσία μας “έπεσε”.», ανέφερε η κ. Γκάγκα για τον χειμώνα.

Την ίδια στιγμή το άγχος των πανδημικών lockdown γήρωσε πρόωρα τον εγκέφαλο των εφήβων κατά τουλάχιστον τρία χρόνια και με τρόπους παρόμοιους με τις αλλαγές που παρατηρήθηκαν σε παιδιά που αντιμετώπισαν χρόνιο στρες και αντιξοότητες, σύμφωνα με μια μελέτη.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη στο Biological Psychiatry: Global Open Science , ήταν η πρώτη που συνέκρινε σαρώσεις των φυσικών δομών του εγκεφάλου των εφήβων πριν και μετά την έναρξη της πανδημίας και κατέγραψε σημαντικές διαφορές, δήλωσε ο Ian Gotlib, επικεφαλής συγγραφέας στην εργασία και καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.
Οι ερευνητές γνώριζαν ότι οι έφηβοι είχαν υψηλότερα «επίπεδα κατάθλιψης, άγχους και φόβου» από «πριν από την πανδημία. Αλλά δεν γνωρίζαμε τίποτα για τις επιπτώσεις στον εγκέφαλό τους», είπε ο Γκότλιμπ, ο οποίος είναι διευθυντής του Εργαστηρίου Νευροανάπτυξης, Επιρροής και Ψυχοπαθολογίας του Στάνφορντ. «Σκεφτήκαμε ότι μπορεί να υπάρχουν αποτελέσματα παρόμοια με αυτά που θα συναντούσατε με τις πρώτες αντιξοότητες. απλά δεν καταλάβαμε πόσο δυνατοί θα ήταν».
Και τώρα αυτά τα ίδια άτομα υπόσχονται ότι θα διαμορφώσουν ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας με γνώμονα τον πολίτη!