20 Ιαν 2023

Νέα υπόθεση ψευτογιατρού: «Ψάρευε» τα θύματά του σε εκκλησίες - Πλήρωναν έως και 200.000 ευρώ για ένεση με νερό

 


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης για τη νέα υπόθεση με ψευτογιατρό μετά από καταγγελίες ασθενών και συγγενών τους για εξαπάτηση, καθώς τους χορηγούσε ενέσεις με νερό με τις οποίες - όπως υποστήριζε - θα θεραπεύονταν πλήρως.

Ο ψευτογιατρός που δήλωνε νευρολόγος και φυσιοθεραπευτής, φέρεται να έχει έδρα την Αθήνα, και μαζί με τον Γερμανό συνεργό του πιθανότατα είχαν εξαπατήσει 15 άτομα, τα περισσότερα από αυτά ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ο νεός «Dr Θάνατος», σύμφωνα με το ρεπορτάζ, χορηγούσε στους ασθενείς, εκμεταλλευόμενος την αρρώστια τους, «θεραπείες» με βλαστοκύτταρα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως έως τώρα έχουν πεθάνει 5 άτομα, τα οποία έπεισε να διακόψουν την θεραπεία τους προκειμένου να πάρουν την δική του «πρωτοποριακή», η οποία ουσιαστικά ήταν ενέσεις με νερό.

Κάποιοι μάλιστα έφτασαν να πληρώσουν ακόμα και 200.000 ευρώ. Τα κέρδη από την εξαπάτηση ανθρώπων σε ανάγκη εκτιμάται ότι ανέρχονται συνολικά σε ένα εκατ. ευρώ.

Την υπόθεση έφερε στο «φως» η Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από πολύμηνες έρευνες που διενήργησε, ενώ, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η δικογραφία απεστάλη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2020, όταν ο αδελφός ασθενούς από τη Θεσσαλονίκη κατήγγειλε τον 65χρονο ψευτογιατρό στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος. Ο ασθενής έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας και ο ψευτογιατρός, που δήλωνε νευρολόγος αντί για φυσιοθεραπευτής, του είχε προτείνει ήδη από το 2015 θεραπεία με βλαστοκύτταρα.

Πώς προσέγγιζε τα θύματα

Σύμφωνα με το Mega ο φυσικοθεραπευτής από την Αθήνα προσέγγιζε τα θύματα υποσχόμενος μια πρωτοποριακή θεραπεία με ενέσεις βλαστοκυττάρων, ώστε να θεραπευτούν πλήρως.

Οι ασθενείς πλήρωναν 15 – 20 χιλιάδες ευρώ την κάθε ένεση, αν και πληροφορίες θέλουν άλλους ασθενείς να πλήρωσαν μέχρι και 150 – 200 χιλιάδες ευρώ για την κάθε ένεση.

Τα θύματά του εντοπίζονται σε όλη την επικράτεια και συγκεκριμένα σε Αθήνα, Χίο, την Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές.