20 Ιαν 2023

Έπιασαν ελληνικό πλοίο με 4,5 τόνους κοκαΐνη στην Ισπανία


Φορτηγό πλοίο που είναι υπό τη διαχείριση ελληνικής εταιρείας και μετέφερε 4,5 τόνους κοκαΐνη, αξίας περίπου 180 εκατομμυρίων ευρών, έπιασαν οι ισπανικές αρχές στα ανοιχτά των Καναρίων Νήσων.

Το πλοίο «Blume», το οποίο κατασκευάστηκε το 2005,

ακινητοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη (17/1) 193 ναυτικά μίλια (360 χλμ.) από το λιμάνι της Santa Cruz de Tenerife.  Το πλοίο με σημαία Τόγκο φέρεται να έπλεε με απενεργοποιημένο το AIS. Η τελευταία ενημέρωση για την πορεία του έγινε στις 17 Ιανουαρίου.

Το «Blume» είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Santos, στη Βραζιλία, στις 20 Δεκεμβρίου και προορισμός του ήταν η Ρίγα της Λετονίας.  Πράκτορες του ισπανικού τελωνειακού πλοίου «Flumar» συνόδευσαν το πλοίο με τα ναρκωτικά στο λιμάνι της Τενερίφης. Εκεί έγινε μεγάλη επιχείρηση από στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές, η οποία διήρκεσε περισσότερες από πέντε ώρες. Οι σακούλες με την κοκαΐνη ξεφορτώθηκαν με γερανό ενώ και τα 15 μέλη του πληρώματος συνελήφθησαν.

Ιδιοκτήτρια του φορτηγού πλοίου είναι η εταιρεία Rentoor Chartering, ενώ την διαχείριση έχει αναλάβει η ελληνική Dignatio Corp. Το «Blume» είναι το μοναδικό πλοίο της. 

 

 

 

 https://www.zougla.gr/