15 Ιαν 2023

Έξι βόμβες στο πόρισμα της ΑΔΑΕ:Επιβεβαιώνεται η επισύνδεση από την ΕΥΠ των Χατζηδάκη και Φλώρου, ενώ «ταυτοποιήθηκαν» τα τηλέφωνα άλλων τεσσάρων πολιτικών και κρατικών στελεχών, τα οποία ήταν υπό παρακολούθηση



Εβδομάδα των… παθών επιφυλάσσει στο παρακράτος του Μαξίμου ο αδέκαστος δικαστής Χρήστος Ράμμος. Το πόρισμα της ΑΔΑΕ για τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών είναι έτοιμο, υπογεγραμμένο και.. αποκαλύπτει πως έξι ανώτατα πολιτικά και κρατικά στελέχη παρακολουθούταν από την ΕΥΠ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

  • Από τον Δημήτρη Παπαθανασίου

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «κυριακάτικης δημοκρατίας», η παράδοση της πορίσματος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα γίνει εντός των επόμενων 24ώρων. Παρά τα αλλεπάλληλα σαμποτάζ που έχει στήσει στους ελέγχους της ανεξάρτητης Αρχής, πολιτική και δικαστική εξουσία, η ΑΔΑΕ κατάφερε να ολοκληρώσει τους ελέγχους και πλέον έχει έτοιμη την πρώτη λίστα παρακολουθουμένων της Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Στο πόρισμα που καίει το Μαξίμου, με τον πλέον επίσημο τρόπο, ο Χρήστος Ράμμος αποδεικνύει πως η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, με πολιτικό προϊστάμενο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και διοικητή τον αχυράνθρωπο Παναγιώτη Κοντολέοντα, είχε βάλει στο στόχαστρό της έξι ανώτατα πολιτικά πρόσωπα και κρατικούς αξιωματούχους.

Τα έξι πρόσωπα που αποδείχθηκε πως παρακολουθούνταν είναι αυτά που είχε ζητήσει προ μηνός να ερευνηθούν στο αίτημά του προς την ΑΔΑΕ ο Αλέξης Τσίπρας. Οσοι, μάλιστα, γνωρίζουν τι συμβαίνει στο εσωτερικό της Δικαιοσύνης είπαν στην «κυριακάτικη δημοκρατία» πως το αίτημα αυτό του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ απελευθέρωσε τα «χέρια του Ράμμου, τα οποία είχαν δεθεί από την ένοχη σιωπή των πολιτικών και των αξιωματούχων που αρνούνταν να ζητήσουν από την ανεξάρτητη Αρχή να τους πει αν παρακολουθούνταν.

Στη λίστα της ΑΔΑΕ με τα θύματα του παρακράτους που στήθηκε από τον εθνικό… ωτακουστή συμπεριλαμβάνονται ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, αλλά και άλλα τέσσερα πολιτικά και κρατικά στελέχη που θα προκαλέσουν πάταγο.

Οι πληροφορίες έχουν φτάσει ήδη στο Μαξίμου, με τους στενότερους συνεργάτες του πρωθυπουργού -συγκεκριμένα τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη σε συνεργασία με τον Ισίδωρο Ντογιάκο– να έχουν αναλάβει την επιχείρηση μπλοκαρίσματος του Ράμμου και της παράδοσης του πορίσματος της ΑΔΑΕ για τις παρακολουθήσεις.

Οι πιέσεις του Μαξίμου

Η «κυριακάτικη δημοκρατία» είναι σε θέση να γνωρίζει πως οι τελευταίες κινήσεις του Ισίδωρου Ντογιάκου είναι προϊόν σκληρών πιέσεων που δέχθηκε από το Μαξίμου και τον Γιώργο Γεραπετρίτη.

«Οι πιέσεις που δέχεται για να βάλει μπλόκο στις έρευνες της ΑΔΑΕ ήταν αφόρητες και διαρκείς» είπε άνθρωπος που γνωρίζει καλά το παρασκήνιο του μεγαλύτερου σκανδάλου της μεταπολιτευτικής Ελλάδας.

Ποιος είναι, λοιπόν, ο ρόλος Ντογιάκου και τι εξυπηρετεί η γνωμοδότηση που προκάλεσε το τσουνάμι αντιδράσεων μέσα στην εβδομάδα, ειδικά από τη στιγμή που γνώριζε πως η ΑΔΑΕ είχε ολοκληρώσει το πόρισμά της για τις παρακολουθήσεις;

Οι στοχεύσεις Ντογιάκου ήταν τέσσερις:

  1. Πρώτον, ο Ισίδωρος Ντογιάκος ήθελε να δημιουργήσει καθεστώς πίεσης στα μέλη της ΑΔΑΕ ώστε να βάλει μπλόκο στην κατάθεση του πορίσματος-βόμβα που επιβεβαιώνει τις παρακολουθήσεις. Ωστόσο, ο Χρήστος Ράμμος φαίνεται πως έχει πάρει την υπόθεση στα χέρια του, έχοντας τα νομικά εργαλεία εκείνα που διασφαλίζουν πως ο ίδιος θα καταθέσει το πόρισμα-βόμβα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.
  2. Δεύτερον ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ήθελε να βάλει φρένο στη διενέργεια νέων ελέγχων από την πλευρά της ΑΔΑΕ. Ο φόβος του Μαξίμου είναι πως μετά τους πρώτους έξι που, με τη βούλα πλέον, έχουν παρακολουθηθεί, θα υπάρξουν και νέοι έλεγχοι για περισσότερα ονόματα, τα οποία θα αγγίζουν και τον στενό κύκλο της Ν.Δ.
  3. Τρίτον, να δώσει νομικά «όπλα» στις εταιρίες τηλεπικοινωνιών ώστε να θέτουν εμπόδια στους μελλοντικούς ελέγχους που θα επιχειρήσει να κάνει η ΑΔΑΕ για τις παρακολουθήσεις.
  4. Τέταρτον, η κατατρομοκράτηση των εισαγγελέων ώστε να μην παραλάβουν και να μην αξιοποιήσουν σε επίπεδο δικαστικό τα πορίσματα της ΑΔΑΕ.

Παιχνίδια εξουσίας 

Μπορεί ο Χρήστος Ράμμος να έχει αναδειχθεί σε σύμβολο υπεράσπισης των θεσμών και της δημοκρατίας απέναντι σε όλους και σε όλα, όμως αυτό φαίνεται πως δεν χαρακτηρίζει το σύνολο της ανεξάρτητης Αρχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «κυριακάτικης δημοκρατίας», απέναντι στον Χρήστο Ράμμο βρίσκονται δύο μέλη της Αρχής τα οποία βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία με το Μαξίμου και τον Γιώργο Γεραπετρίτη. Τα δύο συγκεκριμένα στελέχη της Αρχής βρίσκονται σταθερά απέναντι στις εισηγήσεις του πρόεδρου Ράμμου, λειτουργώντας σαν δούρειος ίππος της κυβέρνησης και σαμποτέρ της αποκάλυψης της αλήθειας.

Εναντίον όλων

Τις τελευταίες ώρες ο φιλοκυβερνητικός Τύπος επιχειρεί να παρουσιάσει τον Χρήστο Ράμμο ως φιλικά προσκείμενο στον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Ο Χρήστος Ράμμος ήταν και παραμένει ένας από τους πολιτικούς πολεμίους του ΣΥΡΙΖΑ και του «λαϊκισμού, του οποίου ο ίδιος υποστήριζε πως φέρνει η Κουμουνδούρου στην πολιτική ζωή του τόπου», όπως μας είπε παλιός του συνεργάτης.

Δικαστής του Συμβουλίου της Επικρατείας, στενός φίλος της Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου και συνοδοιπόρος του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο Χρήστος Ράμμος σε όλη του τη ζωή υπερασπίστηκε το πολιτικό Κέντρο.

Προφανώς, αυτοί ήταν οι λόγοι για τους οποίους η κυβέρνηση τον όρισε ως πρόεδρο της ΑΔΑΕ, αλλά και οι λόγοι για τους όποιους ο ΣΥΡΙΖΑ (το 2019) αμφιταλαντεύτηκε για το αν έπρεπε να τον ψηφίσει. Ωστόσο, το μεγάλο λάθος του Μαξίμου ήταν ότι ποτέ δεν κατανόησε πως ο Ράμμος πάνω από τις πολιτικές του προτιμήσεις βάζει την αξιοπρέπειά του ως δικαστής και ως θεματοφύλακας των θεσμών. Για την ανάγκη προστασίας της δημοκρατίας και των θεσμών ο Ράμμος πήρε διαζύγιο από τους πολιτικούς φίλους του και σήμερα έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της σύγκρουσης με το σάπιο σύστημα εξουσίας που δυναστεύει τη χώρα.

Έρχεται πραξικοπηματική αλλαγή της σύνθεσης της ΑΔΑΕ;

Ο μόνος τρόπος για να μπει φρένο στην ΑΔΑΕ είναι να αλλάξει η σύνθεσή της και, άρα, ο σημερινός συσχετισμός. Αυτό περνάει μέσα από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, στην οποία η Ν.Δ. στερείται πλειοψηφίας αν σύσσωμη η αντιπολίτευση το αρνηθεί. Τα 3/5 που χρειάζεται η κυβέρνηση για να τελειώσει με τους ανυπάκουους της ΑΔΑΕ εξασφαλίζονται μόνο με τη συνεργασία ενός κόμματος της αντιπολίτευσης.

Με δεδομένο ότι τα κόμματα της Αριστεράς αλλά και το ΠΑΣΟΚ είναι «στα κάγκελα», το βάρος των κυβερνητικών πιέσεων πέφτει στην Ελληνική Λύση. Ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Βελόπουλος έχει ξεκαθαρίσει από την Ολομέλεια της Βουλής πως δεν θα συνεργαστεί με τη Ν.Δ. σε αυτό το θέμα, ωστόσο η ανησυχία των παροικούντων τη… δικαστική Ιερουσαλήμ παραμένει.

«Αυτά τα 10 χρόνια έχουμε δει πολλά, και το παιχνίδι αυτή τη στιγμή είναι ζωής και θανάτου, για ένα σύστημα εξουσίας που έπαιξε σκληρά και πλέον είναι έτοιμο να χάσει» μας είπε ανώτατη πηγή, εκφράζοντας ανησυχία για τη στάση που θα κρατήσει η Ελληνική Λύση.