20 Ιαν 2023

Ο Χρήστος Ράμμος ξεφτιλίζει τις μεθοδεύσεις συγκάλυψης του σκανδάλου από Μητσοτάκη – Τασούλα: ” Ο νέος νόμος που ψηφίσατε μου δίνει το δικαίωμα να ενημερώσω τη Βουλή για την έρευνα της ΑΔΑΕ”

 


Νέο ράπισμα με επιστολή – κολαφο για τις μεθοδεύσεις Μητσοτάκη-Τασούλα στη Βουλή, προκειμένου να φιμώσουν την ΑΔΑΕ, δίνει ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής, Χρήστος Ράμμος, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Θανάση Μπούρα, την οποία κοινοποίησε και στον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα.

Ο Χρήστος Ράμμος στην επιστολή του με ημερομηνία 20 Ιανουαρίου, μια ημέρα, δηλαδή, μετά την αντιθεσμική κίνηση από την πλειοψηφία της ΝΔ στην Επιτροπή και τις απαράδεκτες διαρροές από τον Κώστα Τασούλα, τους επισημαίνει ότι ο ίδιος ο νόμος που ψήφισαν του δίνει την αρμοδιότητα της ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ αναφέρεται: «Το αίτημα για σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας το υπέβαλα υπό την ιδιότητά του ως προέδρου της Αρχής και με βάση το άρθρο 8 παράγραφος 6 του προσφάτως ψηφισθέντος και τεθέντος σε ισχύ νόμου 5002/2022. Ως γνωστόν στην εν λόγω διάταξη, με την οποία καθιερώνεται ατομική αρμοδιότητα του προέδρου της ΑΔΑΕ, ορίζεται ότι “6. Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ ενημερώνει για θέματα άρσεων απορρήτου επικοινωνιών τον πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και τον υπουργό Δικαιοσύνης”».

Παράλληλα ο Χρήστος Ράμμος στην επιστολή του υπογραμμίζει ότι ούτε ο Κανονισμός της Βουλής στο άρθρο 43Α, ούτε ο οργανικός νόμος περί της ΑΔΑΕ ορίζουν κάτι το διαφορετικό επί του θέματος αυτού».

Πλήρη προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία που εκπορεύεται εκ του νόμου και οφείλει σύμφωνα με το συνταγματικό του καθήκον να ενημερώνει το Κοινοβούλιο . «Μη πράττων αυτό, διαπράττει παράβαση καθήκοντος», υπογραμμίζει στην επιστολή του ο Χρήστος Ράμμος.

 

Επιστολή του Χρήστου Ράμμου
Επιστολή του Χρήστου Ράμμου