16 Μαΐ 2023

Εκλογές-μεγαλοπαράγοντες ποδοσφαίρου: Πώς «κατευθύνουν» την κάλπη


 Το πρωτάθλημα τελείωσε, τα πανηγύρια στην ΑΕΚ καλά κρατούν αλλά το… ντέρμπι τώρα αρχίζει, καθώς οι μεγαλοπαράγοντες του ποδοσφαίρου, βγάζουν από την ατζέντα τους τις αγωνιστικές υποχρεώσεις και πιάνουν… κόμματα, κάλπες και υποψηφίους.

Η ποδοσφαιροποίηση της..

πολιτικής λίγες μέρες πριν τις κάλπες, αγριεύει!

“Μαύρο σε όλους για να ξεβρωμίσει ο τόπος”! είχε ανακοινώσει πριν μία εβδομάδα ο Ολυμπιακός, ενώ η κόντρα Μητσοτάκη – Μαρινάκη, εισερχόταν σε μια κρίσιμη καμπή. Έκτοτε, ο πρωθυπουργός προσπαθεί να ρίξει ερυθρόλευκα δίχτυα μπας και πιάσει ψήφους έστω μπασκετικούς, δηλώνοντας δημοσίως ότι… «την Κυριακή θα γιορτάσουμε νίκη της ΝΔ και νίκη του Ολυμπιακού στο Final4!».

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας αναδεικνύει όπου σταθεί και όπου βρεθεί την αγάπη του για τον Παναθηναϊκό, πήγε και στο γήπεδο, αλλά η πρόβλεψη ότι «το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα πάρει το πρωτάθλημα», όχι μόνο δεν του βγήκε αλλά, έκανε πολλούς να αμφιβάλλουν για το πόσο μέσα πέφτει στις προβλέψεις του (και εκλογικά).

Ως προς τους μεγαλοπαράγοντες του ποδοσφαίρου, τώρα:

Ο Βαγέλλης Μαρινάκης και ο Ολυμπιακός κάνουν «χουνέρια» στον Πρωθυπουργό, μέσω του Mega, της… Ράνιας Τζίμα και των Έντυπων ΜΜΕ του Ομίλου καθώς είναι εμφανής ο εκνευρισμός του για την επιρροή του συστήματος Μελισσανίδη στο ποδόσφαιρο και όχι μόνο…

Γιάννης Αλαφούζος, του ΠΑΟ και του ΣΚΑΙ, φαίνεται εξοργισμένος για την τροπή που πήρε το πρωτάθλημα για τον Παναθηναϊκό και με την γενικότερη στάση της ΕΠΟ και «πηγές» αναφέρουν ότι θα ξεκινήσουν αποκαλύψεις και ρεπορτάζ τις επόμενες ημέρες που θα συζητηθούν…

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ως πρωταθλητής πλέον, δείχνει φανερά τις “επιλογές του”, για να κάνει κατανοητό προς την εξουσία, ότι όποιοι τον στηρίζουν, τους στηρίζει (σ.σ. ο «φακός» τον έπιασε στα μπουθ της OPAP Arena μαζί με τον Αλέκο Φλαμπουράρη, υποψήφιο με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και πρώην υπουργό Επικρατείας, ο οποίος έβαλε το… λιθαράκι του, στη δημιουργία του γηπέδου).

Πριν λίγες ημέρες είχε δώσει και αυτοδιοικητικό μήνυμα… αγνοώντας εμφατικά τον νυν δήμαρχο Φιλαδέλφειας -Χαλκηδόνας, Γιάννη Βούρο.

Ο Ιβάν Σαββίδης του ΠΑΟΚ, κρατάει «πισινή»… και δεν έχει ακόμη ανοίξει τα χαρτιά του. Ένα από αυτά τα χαρτιά (που θα ρίξει ίσως τελευταίο, μετά τις κάλπες) είναι και οι προθέσεις του για την επιχειρηματική του παρουσία στην Ελλάδα και το μέλλον του OPEN, με τις εξελίξεις να αναμένονται ραγδαίες και την επόμενη κυβέρνηση, να τον βρίσκει μπροστά της!

Καρυπίδης (Άρης) και Μπέος (Βόλος), μετά την μεταξύ τους διαμάχη… στρέφονται πλέον στα του οίκου τους καθώς σε τοπικό (πολιτικό) επίπεδο έχουν λόγο για πρόσωπα και πράγματα.

Και μιλώντας για ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής μην ξεχνάμε ότι μέσα σε όλα τα άλλα, έχει πλέον καθιερωθεί και στην Ελλάδα οι στοιχηματικές εταιρείες να δίνουν επιλογές για πονταρίσματα ενόψει της κάλπης, με αποδόσεις μάλιστα, που φέρνουν κέρδη…

Και εδώ υπάρχει  πολλή κουβέντα.

Εν κατακλείδι, το καλύτερο “σύστημα” βγάζει νικητή…

Όλοι ξέρουν άλλωστε, ότι ο οπαδός, είναι ο πιο πιστός ψηφοφόρος.

https://www.aftodioikisi.gr/