18 Μαΐ 2023

'Ανοστες εκλογές, αδιαφορία γιά σοβαρά ζητήματα.


''Οι εκλογές μας έφτασαν, ψηφίζουμε με ζόρι / 'Οτι σκ... οι πολιτικοί, αυτά και οι ψηφοφόροι''

'Ανοστες, αδιαφορία γιά σοβαρά ζητήματα
Οι εκλογές 21 Μαίου 2023, θα μείνουν στην ιστορία, ως οι πλέον άνοστες, άγευστες, κωμικές.

Εκλογές, χωρίς ουσία με ''καραγκιοζιλίκια'' υποψήφιων, τους οποίους ανέχεται ο λαός, χωρίς να τους πετά ζαρζαβατικά. Υποθέτουμε επειδή τα ζαρζαβατικά έχουν κόστος και χρήμα δεν υπάρχει γιά σπατάλες.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός του ''μεγάλου ενδιαφέροντος'' των υποψήφιων γιά τον...τόπο τους. Οι πρισσότεροι π.χ. υποψήφιοι βουλευτές επαρχίας, είναι γιά χρόνια μόνιμοι κάτοικοι Αθηνών, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες, θυμήθηκσαν με ''αγάπη'' τον τόπο τους. Θα τον ''θυμηθούν'' πάλι στις επόμενες εκλογές και την Λαμπρή.

Τα δύο κόμματα εξουσίας, με αρχηγό Κούλη και Αλέξη, κατώτερα των περιστάσεων. Ασοβάρευτα, προσπαθούν να εξαπατήσουν αφελείς. Ούτε κουβέντα γιά σοβαρά ζητήματα, όπως Δημογραφικό, βία και κακοποιήσεις ανήλικων, Ελληνοτουρκικά, σκάνδαλο και μίζες (εμβόλια) με covid-19, Κυπριακό, απόδημος Ελληνισμός, Ουκρανία, κ.ά.

''Κόλλησαν'' μόνο σε υποκλοπές και Τέμπη. Σε ''ατάκες'', άνοστες αντιπαραθέσεις και σε μια στημένη αστεία''τηλεμαχία'', με ερωτούντες ''ημέτερους-δεδομένους'', που την είπαν debate. Στις προεκλογικές ομιλίες τους, οι αρχηγοί, μαζεύουν ''υποψήφιους ρουσφετολήπτες'', ως οπαδούς-χειροκροτητές.

Μητσοτάκης και Τσίπρας δκιμάστηκαν, κυβέρνησαν κι έπεισαν ότι είναι οι δύο διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος. Διαπλεκόμενοι ''παπατζήδες'', του συμφέροντος, με αδιαφορία γιά το καλό της χώρας και του λαού της… Υπηρέτες τοπικών και ξένων συμφερόντων.

ΔΕΝ μπορεί να πορευτεί η Ελλάδα με τα σάπια, κρατικοδίαιτα κόμματα διαπλεκόμενων τυχοδιωκτών.

Ο απόδημος Ελληνισμός, που εξαπατήθηκε δύο φορές από τα διαπλεκόμενα, κρατικοδίαιτα κόμματα Ελλάδας, δεν μιλά, αλλά, απλά, παρακολουθεί την εκλογική κωμωδία. Το ''διαζύγιο'' απόδημου Ελληνισμού με την διεφθαρμένη πολιτική-κομματική Ελλάδα, είναι γεγονός και οριστικό.

Και μία εκτίμηση του ''Κ'': Νέα «ιουλιανά»;;; Μισόν αιώνα μετά, θα ξαναζήσουμε αποστασία αλα 1965, πάλι Ιούλιο; Με θύμα το αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ του εκβιαζόμενου ''μικρο''-πρόεδρου;;; (18 Mάη '23)

...............

''Οι πολιτικοί σκέφτονται τις επόμενες εκλογές. Οι ηγέτες τις επόμενες γενιές'' (Σαρλ ντε Γκολ)

https://www.kalami.us/2023/ellada/ekloges-2023c.html