29 Μαΐ 2023

Μύκονος: Επιχειρηματίας έπεσε θύμα κλοπής με λεία που... «ανεβοκατέβαινε»


 Μια κλοπή στο κοσμοπολίτικο νησί της Μυκόνου που με τα χρόνια το χρηματικό ποσό…. αυξήθηκε, απασχολεί από το 2019 μέχρι και πριν από λίγες μέρες αστυνομικές και δικαστικές αρχές.

Ένας ιδιοκτήτης επιχείρησης...

έδειχνε «τυφλή» εμπιστοσύνη σε έναν υπάλληλο του αλλά όπως αποδείχτηκε, και παραδέχτηκε ο 25χρονος, ήταν αυτός που «δάγκωσε το χέρι που τον τάιζε». Γνώριζε που έκρυβε τα χρήματα των εισπράξεων ο 58χρονος επιχειρηματίας και δεν δίσταζε να του αρπάζει, τα… σακουλάκια με τα χιλιάδες ευρώ. Πώς έμπαινε στο σπίτι; Με το… κλειδί καθώς γνώριζε που το έβαζε ο επιχειρηματίας. Αυτό που δεν γνώριζε είναι ότι οι απανωτές… κλεψιές, υποχρέωσαν τον 58χρονο να τοποθετήσει κάμερες ώστε να πιάσει τον «ποντικό». Ωστόσο, δεν περίμενε να ήταν ένας δικός του άνθρωπος.

«Τα τελευταία τρία χρόνια που βάζω τα χρήματα σε μια ντουλάπα στο σπίτι, έχω διαπιστώσει ότι μου λείπουν χρήματα. Αποφάσισα να τοποθετήσω κάμερες… Επιπλέον, θέλω να προσθέσω ότι το καλοκαίρι του 2018 με τον ίδιο τρόπο είχα διαπιστώσει να έχει αφαιρεθεί στο σύνολο το χρηματικό ποσό των 50 χιλιάδων ευρώ και το 2017 το χρηματικό ποσό των 25 χιλιάδων ευρώ. Ακόμη θυμήθηκα ότι από τον πρώτο καιρό που ήρθε στη δουλειά πριν τρια χρόνια, εγώ του είχα δείξει που κρατώ τα χρήματα και αρκετές φορές του έδωσα τις εισπράξεις να πάει να τις τοποθετήσει στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς και αρκετές φορές που χρειάστηκα χρήματα για να εξοφλήσω διάφορους προμηθευτές, τον είχα στείλει σπίτι μου να μου φέρει χρήματα» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς το θύμα της κλοπής. 

Οι κάμερες είχαν καταγράψει τον 20χρονο αλλά και τέσσερα ακόμα άτομα που φέρονται να είχαν τον ρόλο του τσιλιαδόρου.  

Από την πλευρά του, ο 20χρονος παραδέχτηκε μεν την κλοπή αλλά όχι όλων των χρημάτων που… θυμήθηκε ο πρώην εργοδότης του. «Έχω πρόβλημα με τον τζόγο τα τελευταία τρία χρόνια. Γενικά χαλάω πολλά λεφτά χωρίς να το σκέφτομαι αντί να τα δίνω στη γυναίκα μου και το παιδί μου… Το κλειδί ξέρω που το κρύβει και έτσι μπήκα μέσα, ανέβηκα τα σκαλιά, άνοιξα την ντουλάπα και πήρα κάποια νάιλον σακουλάκια με λεφτά. Δεν ξέρω πόσα λεφτά πήρα γιατί δεν πρόλαβα να τα δω… Ντρέπομαι πάρα πολύ για όλα αυτά γιατί με εμπιστευόταν και εγώ τον απογοήτευσα. Ντρέπομαι πάρα πολύ και ζητώ συγγνώμη απ όλους» φέρεται να είπε ο νεαρός στις αρχές.  

Όταν συνελήφθη στο «νησί των ανέμων» οι αστυνομικοί βρήκαν πάνω του περίπου 7300 ευρώ αλλά και διάφορα χαρτιά με σημειωμένα χρηματικά ποσά. Για τον νεαρό ήρθε η ώρα της απολογίας.

Ο ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας
Ο ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του, ποινικολόγοι Γιάννης Γλύκας και Δημήτρης Μπελδέκος, μιλώντας στo zougla.gr δήλωσαν ότι «η κακουργηματική δίωξη που ασκήθηκε στον εντολέα μας είναι υπερβολική και αναπόδεικτη. Ο κατηγορούμενος από την πρώτη στιγμή παραδέχτηκε την κλοπή μόνο 10.000 ευρώ, που πραγματικά συντελέστηκε. Θεωρούμε ότι ο ετεροχρονισμένος ισχυρισμός του παθόντα περί κλοπής 127.000 ευρώ θα καταπέσει ενώπιον του ακροατηρίου. Προς το παρόν εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για το γεγονός ότι ο εντολέας μας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους». 

Ο ποινικολόγος Δημήτρης Μπελδέκος
Ο ποινικολόγος Δημήτρης Μπελδέκος
https://www.zougla.gr/