Το άνοιγμα της παραλίας της Αμμοχώστου έρχεται καθώς η Τουρκία πιέζει για μια λύση δύο κρατών στο διαιρεμένο νησί, την ώρα που σύσσωμη η Διεθνής Κοινότητα προτάσσει ως μόνη αποδεκτή λύση αυτή του ενός κράτους στα πλαίσια μιας Δικοινοτικής-Διζωνικής Ομοσπονδίας
Σύμφωνα με άρθρο έγκριτου Διεθνούς Κυπριακού ΜΜΕ του CYPRUS MAIL, "Η κλειστή παραλία Αμμοχώστου πλέον επιβεβαιώθηκε ότι είναι ανοιχτή".
Στη συνέχεια αναφέρονται τα εξής:
"Μια παραλία στην Αμμόχωστο που φέρεται να είχε κλείσει από τον τουρκικό στρατό έχει πλέον επιβεβαιωθεί ως ανοιχτή για το κοινό.
Η περιοχή, η οποία εκτείνεται σε τρία χιλιόμετρα και βρίσκεται ανάμεσα στις δημοφιλείς παραλίες Γκλάψιδες και Σίλβερ κοντά στην Αμμόχωστο, φέρεται να ήταν κλειστή για το κοινό τη Δευτέρα, αφού ο τουρκικός στρατός απέκτησε ένα κτίριο στην παραλία για να στεγάσει στρατιώτες.
Οι τοπικές αρχές υποστήριξαν ότι η παραλία δεν είχε κλείσει ποτέ, αλλά ότι είχαν ληφθεί μέτρα για να τεθεί εκτός νόμου η οδήγηση τετράτροχων ποδηλάτων στην περιοχή για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των στρατιωτών.
Ωστόσο, το τοπικό thinktank Magusa Inisyatifi επιβεβαίωσε το πρωί της Τετάρτης ότι η παραλία είναι ανοιχτή με απεριόριστη πρόσβαση για το κοινό."
Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσες
Υπενθυμίζεται ότι πριν 2 χρόνια περίπου , είχε σημειωθεί παρόμοιο περιστατικό με την Κύπρο να ζητά από τον ΟΗΕ να παρέμβει καθώς η παραλία στο βορρά είχε ανοίξει μετά από 46 χρόνια
Η περιοχή ήταν περιφραγμένη από το 1974 και μετά, όταν οι Ελληνοκύπριοι αναγκάστηκαν να φύγουν από τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής
Για τους κατοίκους του εκείνη την εποχή, αυτό που κάποτε ήταν το πιο κοσμοπολίτικο θέρετρο του νησιού έχει γίνει απήχηση του πόνου και της απογοήτευσης που συνδέονται με την αποτυχία των ειρηνοποιών να επιλύσουν το Κυπριακό.
Η Άννα Μαραγκού, μια εξέχουσα Ελληνοκύπρια αρχαιολόγος και ιστορικός της οποίας η οικογένεια είχε μια παραθαλάσσια βίλα από την οποία η ίδια και οι συγγενείς της διέφυγαν, ήταν το 1974 μόλις 22 ετών.
Τότε όπως και οι περισσότεροι Ελληνοκύπριοι έφυγαν μόνο με τα ρούχα που φορούσαν εγκαταλείποντας τα σπίτια τους,καθώς βαριά οπλισμένα τουρκικά στρατεύματα αποβιβάζονταν στη βόρεια ακτή του νησιού .
Περίπου 150.000 Ελληνοκύπριοι εκτοπίστηκαν από τα σπίτια τους το καλοκαίρι του 1974, για να μην επιστρέψουν ποτέ.
Η Άγκυρα, η οποία θεωρεί την «ειρηνευτική επιχείρηση» ως μία από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές της εκστρατείες, λέει ότι έστειλε δυνάμεις για να προστατεύσει την τουρκοκυπριακή μειονότητα της χώρας μετά την ενορχήστρωση πραξικοπήματος της Αθήνας.
Το άνοιγμα της παραλίας της Αμμοχώστου έρχεται καθώς η Τουρκία πιέζει για μια λύση δύο κρατών στο διαιρεμένο νησί
Απέναντί της στέκει σύσσωμη η Διεθνής κοινότητα, μη αναγνωρίζοντας το ψευδοκράτος του ΑΤΤΙΛΑ,προτάσσοντας ως μόνη αποδεκτή λύση αυτή του ενός κράτους στα πλαίσια μιας Δικοινοτικής-Διζωνικής Ομοσπονδίας.
Γιατί το ψευδοκράτος της ΤΔΒΚ στα κατεχόμενα είναι παντελώς παράνομο
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 185 του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας από ιδρύσεώς της, αναφέρεται ρητά:
"H Καθολική ή μερική ένωσις της Κύπρου μεθ' όιουδήποτε άλλου κράτους ή η χωριστή ανεξαρτησία ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ".
Επίσης το άρθρο 182 του Συντάγματος αναφέρει "θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος δεν δύνανται να τροποποιθώσι δια μεταβολής, προσθήκης ή καταργήσεως".
Κοινώς το ψευδοκράτος στα κατεχόμενα είναι παντελώς παράνομο αφού αποκλείεται από το ιδρυτικό Σύνταγμα της Κύπρου η χωριστή ανεξαρτησία και συνεπώς κάθε συζήτηση για τα σχέδια του Ερντογάν και της Τουρκίας για δύο κράτη στο νησί σταματούν εκεί.
https://www.pentapostagma.gr/