8 Ιουλ 2023

Μεταθετουν παιδιατρους σε κατασκηνωση της Αρχιεπισκοπης που δεν εχει αδεια λειτουργιας....Οτι γουσταρουν κανουν ...

 


Με απόφασή του ο Διοικητής της 1ης ΥΠΕ κ. Στάθης μετακινεί προσωπικό του ΕΣΥ σε μια ιδιωτική κατασκήνωση της Αρχιεπισκοπής. Η απόφαση αφορά σε τρεις παιδίατρους από τα Κέντρα Υγείας Καπανδριτίου, Πατησίων και Βύρωνα, μίας γενικής ιατρού από το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σκάλας Ωρωπού, οχτώ νοσηλευτών από το Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου και ενός μάγειρα από «Γεννηματάς».

Σύμφωνα με καταγγελία της ΟΕΝΓΕ, ο διοικητής της ΥΠΕ «απειλεί ότι θα προβεί σε διοικητικές κυρώσεις και θα εφαρμόσει συνέπειες καταγγελίας σύμβασης, δηλαδή θα απολύσει όσους συναδέλφους αρνούνται να μετακινηθούν στην παιδική κατασκήνωση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα».

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά προέκυψε η καταγγελία πως η συγκεκριμένη παιδική κατασκήνωση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα λειτουργεί χωρίς άδεια! 

Δύο έλεγχοι καταλληλόλητας εγκαταστάσεων από αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2023 κατέληξαν σε αρνητική γνωμοδότηση, σύμφωνα με τις πληροφορίες, επειδή η παιδική κατασκήνωση δεν πληροί τις προϋποθέσεις ασφαλούς λειτουργίας.

Ερώτηση 1η: Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, ο οποίος τυγχάνει και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας, πώς είναι δυνατόν να αγνοεί τις απειλές του κ. Στάθη εναντίον γιατρών του Συλλόγου του; Μήπως αγνοεί και τις γνωμοδοτήσεις της αρμόδιας Επιτροπής της Περιφέρειας για την καταλληλότητα της κατασκήνωσης;

Ερώτηση 2η: Ο Αρχιεπίσκοπος πώς είναι δυνατόν να ανέχεται να μένουν ολόκληρες περιοχές χωρίς παιδιάτρους μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν οι κατασκηνώσεις του, ενώ θα μπορούσε να κάνει σύμβαση έργου με ιδιώτες γιατρούς; Και το κυριότερο, πώς είναι δυνατόν να λειτουργεί παιδικές κατασκηνώσεις χωρίς άδεια καταλληλότητας.

Φαίνεται πως η τακτική του Διοικητή της 1ης ΥΠΕ δεν είναι τυχαία. Χρησιμοποιώντας ως υπομόχλιο δήθεν «προγραμματικές συμβάσεις» με ιδιωτικούς φορείς θα εξαναγκάζουν εφεξής γιατρούς του ΕΣΥ να εγκαταλείπουν την υπηρεσία τους για να εξυπηρετούν Αρχιμανδρίτες και «χρυσά αγόρια» της πολιτικής και των επιχειρήσεων.

https://ygeianet.gr/