3 Ιουλ 2023

Παραδέχθηκε την αποτυχία του «Μεγάλου Περιπάτου»...

 

Σε προεκλογικούς ρυθμούς έχει μπει ο Κώστας Μπακογιάννης εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Φθινοπώρου και στο πλαίσιο... αυτό άρχισε, λέμε τώρα, να κάνει και αυτοκριτική, παραδεχόμενος, μετά από 3 χρόνια ότι το έργο στην Πανεπιστημίου απέτυχε.

Ο δήμαρχος Αθηναίων εμφανίστηκε στον Alpha και την Σταματίνα Τσιμτσιλή και δέχθηκε ερώτηση για το που θεωρεί ότι έκανε λάθος. «Αν γυρνούσατε το χρόνο πίσω θα κάνατε κάτι διαφορετικό, θα παίρνατε ένα διαφορετικό δρόμο»,  ήταν η ερώτηση που δέχθηκε. Και η απάντηση που έδωσε είναι χαρακτηριστικό δείγμα της αντίληψης που έχει για την πολιτική και την αποτελεσματικότητα. 

Ο Κώστας Μπακογιάννης στο ερώτημα τι θεωρεί λάθος απάντησε: «Ε, η περίφημη Πανεπιστημίου. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία. Θα το ξαναέκανα αλλά θα το έκανα διαφορετικά. Πρώτον, ένα λάθος επικοινωνίας. Και μόνο ότι το είπαμε μεγάλο περίπατο. Δηλαδή, η Πανεπιστημίου τί είναι. Δέντρα, πολλά δέντρα, σκιά, δροσιά, είναι πράσινο, είναι χώρος, δημόσιος χώρος. Είναι ασφάλεια. Να μπορέσει, επιτέλους, να κινηθεί και ένας άνθρωπος με αναπηρία, ένας ηλικιωμένος. Δεν είναι περίπατος αυτός. 

Και το δεύτερο, ότι άργησε το project να ολοκληρωθεί. Τώρα θα ολοκληρωθεί, όπου νάναι, αλλά άργησε. Αν το ξανασχεδιάζαμε, θα το ξανασχεδιάζαμε διαφορετικά, όπως σχεδιάσαμε διαφορετικά πολλά άλλα πράγματα».

Εν ολίγοις και ο δήμαρχος Αθηναίων θεωρεί ότι η επικοινωνία είναι πάνω από την ουσία. Και ότι ο τίτλος «Μεγάλος Περίπατος» είναι που τον χαντάκωσε. Και ότι είναι δευτερεύων πως το έργο που θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το 2022 και δεν έχει παραδοθεί ακόμα και έχει χρυσοπληρωθεί...