3 Ιουλ 2023

Άρθρο της WSJ «καίει» τον Μπιλ Γκέιτς: Οι προσωπικές, σεξουαλικού περιεχομένου ερωτήσεις σε γυναίκες που περνούσαν από συνέντευξη

Ρεπορτάζ της Wall Street Journal «καίει» τον μεγιστάνα της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, κάνοντας λόγο για «ανάρμοστες», σεξουαλικού περιεχομένου ερωτήσεις, τις οποίες καλούνταν να απαντήσουν γυναίκες που επιθυμούσαν να τις προσλάβει...

Πολλές γυναίκες που επιθυμούσαν να προσληφθούν από την Gates Ventures, την εταιρεία υπηρεσιών του συνιδρυτή της Microsoft, καλούνταν να απαντήσουν ερωτήσεις για το σεξουαλικό ιστορικό, το ιατρικό ιστορικό τους, τη χρήση ναρκωτικών και άλλες πτυχές της ιδιωτικής τους ζωής.

Συγκεκριμένα, οι γυναίκες ερωτούνταν αν είχαν εξωσυζυγικές σχέσεις, τι είδους πορνογραφία προτιμούσαν να βλέπουν και αν είχαν γυμνές φωτογραφίες τους στο κινητό τους.

Μερικές φορές μάλιστα είχαν ερωτηθεί αν «χόρεψαν ποτέ για να κερδίσουν δολάρια» ή αν είχαν προσβληθεί από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, ωστόσο κανένας από τους άνδρες υποψήφιους δε φάνηκε να χρειάστηκε να απαντήσει σε τέτοιου είδους ερωτήσεις.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, πολλές από αυτές τις ερωτήσεις είναι ακόμη και παράνομο να γίνονται σε επαγγελματικές συνεντεύξεις, εκτός από… άβολο και αμήχανο.

Οι ίδιες οι γυναίκες  είπαν ότι πιστεύουν ότι αυτοί που τους έκαναν τις συνεντεύξεις αναζητούσαν πληροφορίες που θα μπορούσαν να θέσουν τις εργαζόμενες του ομίλου, αλλά και τον ίδιο τον όμιλο σε κίνδυνο.

Αυτό θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει σε εκβιασμό, καθώς θα εργάζονταν για έναν από τους πλουσιότερους και ισχυρότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Ένας εκπρόσωπος του Γκέιτς είπε ότι δε γνώριζε τίποτα για τις ερωτήσεις που υποστήριζαν οι υποψήφιες ότι τους είχαν κάνει.

«Δεν λάβαμε ποτέ πληροφορίες από κανέναν πωλητή ή υποψήφιο εργαζόμενο στην 15ετή ιστορία μας, ότι γίνονταν ακατάλληλες ερωτήσεις κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων», δήλωσε στο Journal εκπρόσωπος της Gates Venture .

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι μετά από μια ολοκληρωμένη ανασκόπηση των αρχείων μας, καμία προσφορά εργασίας δεν έχει ποτέ ακυρωθεί με βάση πληροφορίες αυτού του είδους», υποστήριξαν.