8 Ιουλ 2023

Χαϊδάρι: Σε σωφρονιστικό υπάλληλο ανήκει το όχημα που έβαλαν χειροβομβίδα

 


Το όχημα στο οποίο εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός και, συγκεκριμένα, υπολείμματα χειροβομβίδας, το πρωί του Σαββάτου (08/07), στο Χαϊδάρι, ανήκει σε σωφρονιστικό υπάλληλο του Κορυδαλλού.

Συγκεκριμένα, ο χώρος στάθμευσης βρίσκεται επί της οδού Ρόδου 12. Μάλιστα, στο σημείο πραγματοποιήθηκαν και έρευνες από ειδικούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, όπως μετέδωσε το OPEN, και έτσι εντοπίστηκαν υπολείμματα χειροβομβίδας.

Ακόμα, αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο OPEN: «Ήταν γύρω στις 04:45, κοιμόμασταν, το σκυλί μας ήταν εξαιρετικά ανήσυχο. Σε πέντε λεπτά ακούστηκε κάτι σαν έκρηξη, σαν γκαζάκι. Όταν βγήκαμε, είδαμε πυροσβεστικά οχήματα και Αστυνομία. Η έκρηξη έμοιαζε σαν γκαζάκι. Δεν ξέρω τι ακριβώς μπορεί να έγινε».

Ο Στράτος Μαυροειδάκος, γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, ανέφερε: «Απ' ό,τι φαίνεται, αν ήταν εκρηκτικός μηχανισμός, η κινητοποίηση των Αρχών θα ήταν εντελώς διαφορετική. […] Γίνονται έρευνες και ελπίζουμε να μην εμπλέκεται το όχημα σε ξεκαθάρισμα μεταξύ ανθρώπων της νύχτας».

Πάντως, όπως εκτιμάται από τους αστυνομικούς, οι δράστες πιθανότατα άφησαν απασφαλισμένη τη χειροβομβίδα στο παρμπρίζ του μαύρου τζιπ του σωφρονιστικού υπαλλήλου και εξαφανίστηκαν με άγνωστο μέσο, ενώ αμέσως μετά σημειώθηκε η έκρηξη.

Από την έκρηξη, το όχημα υπέστη εκτεταμένες ζημιές και ηπιότερες ακόμα δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα παραπλεύρως. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από την Ασφάλεια Αττικής και ερευνάται το κίνητρο της επίθεσης.