22 Σεπ 2023

Πρόβατα, ηγεσία, λαουτζίκος και οι “γεύσεις γκουρμέ” πασπαλισμένες με “επικοινωνία”…

 


Η είδηση της ημέρας -για εμάς τους “σοβαρούς”- είναι αυτά τα προβατάκια στη Μαγνησία, εκεί στον Αλμυρό του Βόλου, αμέσως μετά τον “Ντάνιελ”, που την έπεσαν σε ένα θερμοκήπιο και ανακάλυψαν ότι η φαρμακευτική κάνναβη αποτελεί.. γκουρμέ-μεζέ εστιατορίου με πέντε αστέρια Μισελέν. Η είδηση υποστηρίζει ότι ο καημένος ο βοσκός διαπίστωσε ότι είχαν… κάπως περίεργη συμπεριφορά, χωρίς να διευκρινίζει αν τα είδε στο λιβάδι να βελάζουν έχοντας τα πόδια να κοιτούν στον ουρανό. Ο δε ιδιοκτήτης του θερμοκηπίου, δηλώνει ο άνθρωπος, ότι δεν ξέρει αν πρέπει να κλάψει ή να γελάσει…

Το ζήτημα είναι ότι αυτή η είδηση δείχνει να ταιριάζει απόλυτα και με την κατάσταση που ζούμε στην ελληνική πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα. Ο εξ Αμερικής ορμώμενος Στέφανος Κασσελάκης έχει επιβάλλει τον εαυτό του στο επίκεντρο της πολιτικής. Και ναι μεν αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό καθώς προβάλει ως φαβορί για να είναι ο επόμενος αρχηγός στον ΣΥΡΙΖΑ, όμως το επικοινωνιακό background γίνεται ολοένα και περισσότερο ανυπόφορο και αποκρουστικό.

Ο μόνος που έχει λόγο να γελάει, πέρα από τους καθ’ έξη χαβαλέδες αυτού του τόπου αυτού, είναι ο ίδιος ο Στέφανος. Χωρίς να το καταλάβουμε καλά καλά, όλο το “σύστημα”, όπως το έχουμε στημένο στο νεοελληνικό γαλατικό χωριό, μοιάζει να δουλεύει σύσσωμο για να περάσει στην ημερήσια διάταξη την ατζέντα του! Κάποιοι ασφαλώς τρίβουν τα χέρια τους, καθώς η καθημερινή υπερπροβολή βοηθάει στο να ξεπεραστούν στερεοτυπικές αντιλήψεις της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας για το τι συνιστά “φυσιολογικό” και τι όχι.

Παράλληλα, εάν υποτεθεί ότι όσοι διακρίνουν πίσω από τον Στέφανο πρόσωπα ή ομάδες με ατζέντα άλλη από αυτή της “σωτηρίας του έθνους” που προβάλλει, έχουν κάθε λόγο να είναι ευτυχείς, διότι η στρατηγική δείχνει να δουλεύει μια χαρά. Για να μην προστεθεί στην εξίσωση ότι ο νεόφερτος πολιτικός αστέρας μοιάζει “θωρακισμένος“, προς το παρόν και για ικανό χρονικό διάστημα, από τις δυο κλασικές μεθόδους… εκβίασης των πολιτικών: Την οικονομική διαφθορά και σεξουαλικά σκάνδαλα παντός τύπου.

Οι ρεπόρτερ πρωινάδικων και μεσημβρινών τηλεοπτικών εκπομπών “κοινωνικού σχολιασμού“, παίρνουν στο κατόπι τον Στέφανο και τον σύντροφο -όχι με την κομουνιστική έννοια- Τάιλερ, για να καταγράψουν κάθε τους κίνηση. Στο γυμναστήριο που φουσκώνουν τα μούσκουλα, στο καφεδάκι, τι τρώνε, τι πίνουν… Το πάρτι δε στα κοινωνικά δίκτυα δεν έχει προηγούμενο. Με θετικό και με αρνητικό προσανατολισμό. Μια πραγματική επικοινωνιακή καταιγίδα.

Έντρομη από αυτή την ανώμαλη κατάσταση, η ανθυποψήφια για την αρχηγία στον ΣΥΡΙΖΑ, η καημένη η Έφη η Αχτσιόγλου, αναγκάστηκε να του πετάξει την μπηχτή ότι… είναι σεξιστής. Τι συνέβη; Η Έφη συνειδητοποίησε ότι ζει σε ένα… ανδροκρατούμενο σύμπαν, επειδή ο Στέφανος -ναι, εκεί στηρίχθηκε η εξαγωγή του συμπεράσματος- απευθύνθηκε σε αυτήν μόνο με το όνομα και όχι όπως τον Euclid, τον Ευκλείδη τον Τσακαλώτο, για τον οποίο χρησιμοποίησε το ονοματεπώνυμο.

Επιχείρησε λοιπόν ανεπιτυχώς να τον πλήξει με τα δικά του επικοινωνιακά όπλα, με κάτι βίντεο! Ζήτησε και το κατά Νίκο Αλέφαντο “ντιμπέι” (debate), σημασία δεν της έδωσε ο Στέφανος. Μήπως τελικά η ιδιαίτερη συμπάθεια του Στέφανου για τον Ευκλείδη, ερμηνεύεται από το παρεμφερές επίπεδο… εκφοράς της ελληνικής γλώσσας; Διότι κάπου έπεσε στα χέρια μας ένα βίντεο του Στέφανου να αναπτύσσει πολιτικές θέσεις, που μας θύμισε άλλες εποχές -Καστελλορίζου- με κάτι “αμερικανοθρεμένους”.

Παρόλο που γεννήθηκε στο Ελλάντα και μεγάλωσε μέχρι την εφηβεία του εδώ, φαίνεται ότι το Αμέρικα τον κέρδισε. Όχι πως δεν το αντιλαμβάνεσαι, όμως για ελλαδογεννημένος επίδοξος πολικός, μάλλον έχει τσακωθεί με την ελληνική γλώσσα. Τι τα θέλουμε τώρα όλα αυτά και τα σκαλίζουμε. Διότι δεν μπορεί, αναρωτιέσαι, μήπως μετά από τη θεομηνία (Μνημόνια) που έπληξε την ελληνική κοινωνία βρήκαμε, μπας και βρήκε κανένα… θερμοκήπιο και γι’ αυτό τελεί πλέον σε αφασία. Μήπως παρακολουθούμε σε καθημερινή βάση τα τεκταινόμενα ως χάνοι χωρίς να αντιδράμε στα πολυποίκιλα ερεθίσματα;

Μήπως λοιπόν φαρμακευτική κάνναβη ίσον… σανός; Πώς να εξηγήσεις διαφορετικά ότι ο ιός της επικοινωνίας έχει πλήξει μαζικά, ακόμα και των χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. τα αποτέλεσμα έχουν αρχίσει να καταγράφονται. Και αυτό δεν περιγράφει την παρουσία πρώην Α/ΓΕΕΘΑ ως γκεστ-σταρ με στολή “Μπομπ Μάστορα” και βάρκα, στα καλοσκηνοθετημένα βίντεο του Στέφανου.

Οπότε, για να μην το παίρνει αλλιώς στο στράτευμα η εκλεγμένη πολιτική μας ηγεσία, καθίσταται αυτομάτως ύποπτη κατανάλωσης… πρασινάδας παρεμφερών ιδιοτήτων με αυτή που “χαλάρωσαν” τα πρόβατα και το πόπολο, με κάποιους κακεντρεχείς να υποστηρίζουν ότι διακρίνουν κοινά στοιχεία. Κατά τα άλλα, φέρεται να ανησυχεί για τη μετεωρική πολιτική ανέλιξη του Στέφανου. Όλα καλά όμως πηγαίνουν! Δε νομίζετε; Προχωράμε λοιπόν…

https://www.defence-point.gr/