20 Σεπ 2023

Ας αναλάβει και τη ΝΔ ο Κασσελάκης!

 


Και γιατί ο πρώην υπάλληλος της Goldman Sachs και του CSIS να μην προεδρεύει και στο κυβερνών κόμμα; Ποια η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Του Παναγιώτη Λιάκου

Στα ρεπό του ο Κασσελάκης ας αναλάβει να οδηγήσει και τη Νέα Δημοκρατία στα επόμενα μίλια της ατραπού της νεοταξικής λεωφόρου, την οποία ακολουθεί. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να δηλώνει ότι «δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω», αλλά η πραγματικότητα τον τελευταίο καιρό άλλα λέγει.

Γι’ αυτό θα ήταν ίσως και μια οικονομικότερη και ειλικρινέστερη λύση να προεδρεύει σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ ένας κατευθείαν -και όχι εμμέσως- αμερικανόφερτος – αμερικανοτραφής αρχηγός με σκληρές νεοταξικές, ορθοπολιτικές και αντιπαραδοσιακές απόψεις.

Από το βιογραφικό του ανδρός έχει ενδιαφέρον το σημείο που αναφέρει ότι «παράλληλα με τις σπουδές του, ο Στέφανος εργάστηκε εθελοντικά στο επιτελείο του τότε γερουσιαστή Joe Biden για τις Προεδρικές Εκλογές του 2008. Εργάστηκε επίσης και στο think tank εξωτερικής πολιτικής Center for Strategic and International Studies στη Washington, DC».

Αν ανατρέξει κάποιος στο ψηφιακό αποθετήριο εγγράφων της CIA, όπου υπάρχουν διάφορα αποδιαβαθμισμένα έγγραφα και μια ενδιαφέρουσα συλλογή δημοσιευμάτων που την αφορούν (στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.cia.gov/readingroom/docs/CIA-RDP90-00806R000100270005-6.pdf), θα διαβάσει και το άρθρο του Philipp Borinski, που δημοσιεύτηκε στις 11 Μαρτίου 1980 στο «Georgetown Voice», το περιοδικό των φοιτητών του πανεπιστημίου Georgetown.

Εκεί, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι η «δεξαμενή σκέψης» Center for Strategic and International Studies, όπου εργάστηκε για ένα φεγγάρι ο Κασσελάκης, ιδρύθηκε ως θεσμός από το πανεπιστήμιο Georgetown, το οποίο είναι γνωστό για τις στενές σχέσεις του «με ένα ιδιαίτερο τμήμα του πολιτικού κατεστημένου, τη CIA – και ειδικότερα, τη CIA πριν από την προεδρία του Κάρτερ».

Επίσης, στο ίδιο άρθρο γίνεται εκτενής μνεία στις στενές σχέσεις της CIA με τη «δεξαμενή σκέψης» όπου εργάστηκε ο Κασσελάκης και για πολλούς υπαλλήλους του Center for Strategic and International Studies (CSIS) που διεξήγαγανπαράλληλα με την εργασία τους, «απόρρητες έρευνες» (πρακτοριλίκι, δηλαδή).

Τα παραπάνω δεν είναι θεωρίες συνωμοσίας, αλλά τεκμηριωμένο άρθρο, που δημοσιεύτηκε στο φοιτητικό περιοδικό του πανεπιστημίου Georgetown, που ίδρυσε το CSIS και το οποίο ξεχώρισε η ίδια η CIA και το ενέταξε στην ψηφιακή βιβλιοθήκη της. Ας μας πει, λοιπόν, ο κ. Κασσελάκης, μήπως εκεί πέρα που δούλευε, νέο κι άβγαλτο παλικάρι, πήρε το μάτι του κάναν πράκτορα.

antinews.gr