9 Φεβ 2024

Οριστικό το ρήγμα Ουίλιαμ - Χάρι: Δεν έχει σκοπό να ξαναμιλήσει στον αδερφό του ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου

 


Ο πρίγκιπας Χάρι βρέθηκε στο Λονδίνο για να δει από κοντά τον πατέρα του, βασιλιά Κάρολο, που διαγνώστηκε με καρκίνο.

Ο δούκας του Σάσσεξ εμφανιζόταν – μέσω πηγών – θετικός στο ενδεχόμενο να συναντήσει τον αδερφό του πρίγκιπα Ουίλιαμ, τονίζοντας πως με χαρά θα αποδεχόταν μία πρόσκληση από μέρους του.
Όμως, όπως φαίνεται ότι ο πρίγκιπας της Ουαλίας παραμένει εξαιρετικά πληγωμένος με τον πρίγκιπα Χάρι.

Ανώνυμες πηγές ανέφεραν στη Sun ότι ο δούκας του Σάσσεξ δεν μπορεί να περιμένει να πετάγεται πίσω στην Βρετανία και να προσποιείται ότι δεν έχει συμβεί τίποτα. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ πληγώθηκε βαθιά από τις δημόσιες επιθέσεις του αδερφού του και περιμένει μία συγγνώμη.

Μία συνάντηση των δύο αδερφών δεν θα μπορούσε να λάβει χώρα υπό τις παρούσες συνθήκες καθώς ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, που δεν εμπιστεύεται πλέον τον πρίγκιπα Χάρι και περιμένει μία κίνηση μεταμέλειας. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δεν επιθυμεί να μιλήσει ξανά στον Χάρι μέχρι να ζητήσει συγγνώμη για τις επιθέσεις του στη βασιλική οικογένεια, ισχυρίστηκε ένας ειδικός αφού απέφευγαν ο ένας τον άλλον κατά την επίσκεψή του για να δει τον βασιλιά Κάρολο.

Αρχικά, το ταξίδι του πρίγκιπα Χάρι δημιούργησε προσδοκίες ότι η επιστροφή του στη Βρετανία θα γεφυρώσει το ρήγμα στις σχέσεις του με τον βασιλιά Κάρολο και τον αδερφό του. Όμως, μετά από 24 ώρες και μία συνάντηση με τον βρετανό μονάρχη ο πρίγκιπας Χάρι επέστρεψε στις ΗΠΑ.

Επίσης, όσο βρισκόταν σε βρετανικό έδαφος διέμεινε σε ξενοδοχείο και όχι σε κάποια βασιλική κατοικία, ενώ δεν συναντήθηκε με τον αδερφό του. Σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δεν εξέτασε ούτε για ένα δευτερόλεπτο το ενδεχόμενο να δει από κοντά τον αδερφό του.

«Ο Ουίλιαμ θα είναι ταραγμένος που ο Χάρι επέλεξε για μία ακόμη φορά να κάνει την επίσκεψη για να δει τον πατέρα του μία ευκαιρία για δημόσιες σχέσεις», ισχυρίστηκε η Ίνγκριντ Σιούαρντ, αρχισυντάκτρια του περιοδικού Majesty.
Συμπλήρωσε μάλιστα: «Σε ό,τι αφορά τον Ουίλιαμ, δεν έχει κανένα απολύτως ενδιαφέρον να μιλήσει στον Χάρι μέχρι να συμπεριφερθεί σαν κύριος και να ζητήσει συγγνώμη για τα χρόνια αγένειας και προσβολών που έβαλαν στο στόχαστρο τον Ουίλιαμ και την πριγκίπισσα της Ουαλίας».

«Ο Ουίλιαμ πρέπει στο παρασκήνιο να είναι έξαλλος σκεπτόμενος όλα αυτά τα χρόνια πώς υποστήριξε τον Χάρι και σε αυτή τη στιγμή της ζωής του, όταν ο 75χρονος πατέρας του και η σύζυγός του επί 13 χρόνια είναι και οι δύο δυνητικά σοβαρά αδιάθετοι, το μόνο που μπορεί να σκεφτεί ο Χάρι είναι τον Χάρι. Να το χρησιμοποιεί αυτό σαν ευκαιρία να ανακοινώσει την άφιξή του και να περιμένει να δει τον Ουίλιαμ», τόνισε η αρχισυντάκτρια.