19 Μαρ 2024

Καθώς η ελληνική διπλωματία ασκείται στη τέχνη του να δημιουργεί εχθρούς το θηρίο βρυχάται -Ο Erdogan στο Aιγαίο, ο Δένδιας στο Ramstein;


 Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Μεταβαίνω την Τρίτη 19/3/2024 στο Ramstein της Γερμανίας, όπου θα συμμετάσχω στη Συνάντηση της Ομάδας Επαφής για...

την Άμυνα στην Ουκρανία

Νίκος Δένδιας

By Pendulum

Λίγες ώρες πριν…

«Η Τουρκία έχει πολλούς εχθρούς και πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος

«Αν είχαμε πιέσει προς τα νότια, να μην υπήρχε πια νότος και βορράς και η Κύπρος να ήταν εντελώς δική μας», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μια εμπρηστική δήλωσή του σε αξιωματούχους.

«Πριν από μισό αιώνα, οι Τουρκοκύπριοι επέστρεψαν από το χείλος της γενοκτονίας. Στην «ειρηνευτική επιχείρηση» του 1974 μαρτύρησαν 498 στρατιώτες μας από όλες τις γωνιές της χώρας μας, αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και ιδιώτες», δήλωσε.

Και πρόσθεσε ότι «η Τουρκία έχει πολλούς εχθρούς και πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο».

Επιπλέον, υποσχέθηκε στους Τούρκους στρατιωτικούς δεύτερο αεροπλανοφόρο και μη επανδρωμένα υποβρύχια.

Ήταν μόλις 12 Μαρτίου 2024 όταν το Κουρδιστό Πορτοκάλι έγραφε…

Mετά τον διασυρμό του Γάλλου Προέδρου και της (του) συζύγου του τα περιθώρια για τις επόμενες κινήσεις του deep state στενεύουν.

Κι αυτό καθώς στο Ισραήλ o Iσραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu αντιστέκεται με υπερηφάνια και σθένος στον εκπρόσωπο του deep state Joe Biden o oποίος έχει ήδη αρχίσει να μαζεύει τους ισχυρισμούς του ότι σκοπεύει να μιλήσει στη Knesset (ισραηλινή βουλή) για τον πόλεμο στη Γάζα.

Με απλά λόγια ο Βiden σκόπευε μέσα στον Οίκο του Ισραήλ να κατηγορήσει τον εκλεγμένο πρωθυπουργό της χώρας και να έλθει σε ρήξη με την συντριπτική πλειοψηφία του λαού του Ισραήλ ο οποίος καταννοεί τη σημασία του πολέμου στη Γάζα και την συντριβή της Ηamas ως υπαρξιακή προυπόθεση για το κράτος του Ισραήλ.

Μέσα σε αυτό το φόντο και με τη Γαλλία σχεδόν εκτός δράσης είναι πολύ δύσκολο το ΝΑΤΟ να τολμήσει πιο εμφανή εμπλοκή στο πόλεμο εναντίον της Ρωσίας. Τι απομένει πάνω στο τραπέζι του deep state και καθώς τόσο στην Αμμόχωστο όσο και στη Κερύνεια οι Τούρκοι χτίζουν ήδη 5άστερα τα οποία φιλοξενούν μερακλήδες Γερμανούς τουρίστες;

Οι κινήσεις που απομένουν στη σκακιέρα των elites του deep state που βρίσκονται πίσω από την Ατζέντα 2030 ελέγχου και μείωσης του πληθυσμού και με τις οποίες θα μπορούσαν να επιχειρήσουν την επιβολή της επανεκλογής του Biden είναι η εξής>

1. Η αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος στις επερχόμενες εκλογές των ΗΠΑ με την αθρόα εισαγωγή μεταναστών κάτι που συμβαίνει ήδη.

2. Η πρόκληση εμφυλίου πολέμου στις ΗΠΑ

3. Η χρεοκοπία αλυσίδας τραπεζών η οποία δεν θα άφηνε περιθώρια στη FED

4. Eνας ελληνοτουρκικός πόλεμος ο οποίος σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στη Γάζα θα μπορούσε να βάλει φωτιά στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η τελευταία επιλογή-εκείνη του ελληνοτουρκικού πολέμου-σε συνδυασμό με την αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος στις ΗΠΑ δείχνει πλέον να είναι η πλέον επιλέξιμη καθώς η Oυκρανία-ΒlackRock (πάνω από 400 δις σκοπεύει να επενδύσει στο asset Ουκρανία) εξακολουθεί να αιμορραγεί στρατιωτικά και πολιτικά καθώς οι Ευρωπαίοι πολίτες-όπως και η αμερικανική κοινή γνώμη-δεν έχουν πεισθεί με τα υπέρ του πολέμου επιχειρήματα.

Η Ελλάδα με τη σειρά της είναι μία χρεοκοπημένη χώρα με δημόσιο και ιδιωτικό χρέος που αγγίζει τα 700 δις ενώ κατέχει την επίζηλη 2η θέση παγκοσμίως στην αναλογία χρέους-ΑΕΠ μετά τη Βενεζουέλα. Καθώς όπως αναφέραμε ο Erdogan μετατρέπει σε τουριστικούς παραδείσους Αμμόχωστο και Κερύνεια και με τον κανόνα ότι η Τουρκία κερδίζει με τα όπλα δεν το εκχωρεί στη συνέχεια με τη διπλωματία δεν θα μπορούσαν παρά να είναι οι πλέον ιδανικές συνθήκες για ένα τουρκικό χτύπημα στο Αιγαίο και δη στην περιοχή-κλειδί του Καστελορίζου.

Η ελληνική κυβέρνηση πέτυχε να κάνει εχθρό τη Ρωσία και το Ισραήλ (στο τελευταίο παρέδιδε συστάσεις ανακωχής στην Γάζα δλδ παράδοσής του στους Ναζί τρομοκράτες) και καθώς ο “φίλος” Γάλλος πρόεδρος διασύρεται για την προσωπική του ζωή, τι πιο συγκλονιστική συγκυρία για τον Erdogan να σφραγίσει την δύση της θητείας του ακρωτηριάζοντας την Ελλάδα και παραδίδοντας στους διαδόχους του μία μεγαλύτερη Τουρκία!

Kαθώς το Ισραήλ και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός πολεμούν για την επιβίωση και την ιστορική συνέχεια του ισραηλινού κράτους τόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός όσο και ο Κύπριος Πρόεδρος προέβησαν σε νέες ανιστόρτες και εθνικά επιζήμιες δηλώσεις κατά της Ισραηλινής κυβέρνησης ακολουθώντας τυφλά τις οδηγίες της Ατζέντας 2030 και της “μη εκλεγμένης παγκόσμιας κυβέρνησης του WEF”.

Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε πρόσφατα από το Κάιρο>

«Θέλω να υπογραμμίσω ξανά ότι ο εκτοπισμός στη Γάζα είναι απαράδεκτος. Προσφέρουμε περισσότερη βοήθεια στη Γάζα», σημειώνοντας ότι η χώρα του υπό την ηγεσία της ΕΕ συμμετείχε στη δημιουργία ενός θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου», είπε.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι οι ηγέτες της ΕΕ ανησυχούν βαθιά για την κατάσταση στη Γάζα, τονίζοντας ότι οποιαδήποτε στρατιωτική επίθεση στη Rafah είναι απαράδεκτη (!)

 

Την ίδια στιγμή στην ηγεσία της ελληνικής κυβέρνησης βρίσκεται ένα κόμμα το οποίο έχει υποταχθεί πλήρως στα κελεύσματα του WEF και στην Ατζέντα 2030 ελέγχου και μείωσης του δυτικού πληθυσμού ενώ η ίδια η ΝΔ σαν κόμμα χρωστάει ένα σκασμό εκατομμύρια στις Τράπεζες.

Μάλιστα η Τράπεζα Πειραιώς –κατ΄εξοχήν τράπεζα των δανείων στα ΜΜΕ τα οποία επίσης χαρακτηρίζονται και ως θαλασσοδάνεια– είχε καταθέσει στο παρελθόν αγωγή κατά της ΝΔ , ζητώντας την αποπληρωμή καταγγελθέντων δανείων 131 εκατ. ευρώ, συν τόκων και προσαυξήσεων που ανέβαζαν (τότε) το συνολικό ποσό της οφειλής σε 160 εκατ. ευρώ.

Τον Ιανουάριο του 2022 η «Εφ.Συν.» με τίτλο «Με χρέη 661 εκατ. μπήκε το 2022 για Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ.» σημείωνε “διαπιστώσαμε ότι τα δυο κόμματα βρίσκονται στην κορυφή της λίστας χρέους των κομμάτων της Ε.Ε. Αδιάψευστα στοιχεία για το νοικοκύρεμα που είχε υποσχεθεί ο κ. Μητσοτάκης, ο ισολογισμός του κόμματος το 2020 σύμφωνα με τον οποίο ειδικά η Ν.Δ. χρωστούσε 342 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 118 εκατ. από τότε που ο ίδιος ανέλαβε την αρχηγία και 34,5 εκατ. μόνο μέσα στον προηγούμενο χρόνο. Σήμερα, σύμφωνα και με τον ισολογισμό του 2021 που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, οι βραχυπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις της Ν.Δ. αγγίζουν τα 392 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, τα έσοδα του κόμματος το 2021 ανέρχονται στα 12,5 εκατ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά έξοδα φτάνουν τα 49 εκατ. ευρώ. Θυμίζουμε εδώ ότι εξοφλήσεις μέσω διαγραφής, όπως στο παρελθόν, δανείων δεν είναι πλέον εύκολες, μια και οι τράπεζες παρακολουθούνται πια στενά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και φυσικά τον κ. Στουρνάρα. Για δε τις αποπληρωμές παρόμοιων «κόκκινων» δανείων υπάρχουν βέβαια μέθοδοι «ευκολίας» πληρωμών και δόσεων του κυβερνητικού κόμματος σε βάθος δύο αιώνων.

Συνοπτικά: το 2017 το χρέος ήταν στα 250,6 εκατ. ευρώ, το 2018 στα 278,9 εκατ. ευρώ, το 2019 στα 308,7 εκατ. ευρώ και το 2020 στα 343 εκατ. ευρώ. Σήμερα το χρέος έχει πλέον φτάσει τα 391,6 εκατ. ευρώ μαζί με τα χρέη σε προμηθευτές. Μια εύρωστη δηλαδή ιδιωτική επιχείρηση που λειτουργεί με το γνωστό μοντέλο της Ν.Δ. «Λίγα από πολλούς με διαφάνεια και με σεβασμό στον Ελληνα φορολογούμενο». Τώρα, ποιοι είναι οι πολλοί που χρηματοδοτούν τα χρέη της Ν.Δ. ασφαλώς το γνωρίζουν οι πολίτες…”

Η Νέα Δημοκρατία θα απαντούσε σε μεταγενέστερο χρόνο διά στόματος του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΚΟ Σπαρτιάτες Βασίλη Στίγκα-όπως διαβάζουμε στην θανάσιμα έγκριτον Καθημερινή.

«Η Νέα Δημοκρατία τηρεί τις υποχρεώσεις της, δεν έχει δανειστεί άλλο, πέρα από το δανεισμό που είχε κάνει, και συγχρόνως έχει μηδέν υποχρεώσεις προς προμηθευτές ή οτιδήποτε άλλο, γιατί τις εκπληρώνει ανελλιπώς. Το δε πλάνο εξυγίανσης των οικονομικών της λειτουργεί καλύτερα από ό,τι ήταν ο σχεδιασμός», ανέφερε ο Χάρης Θεοχάρης και προσέθεσε: «Δείτε τους ισολογισμούς της. Είναι δημόσιοι. Αναλήψεις δανείων: μηδέν. Μηδέν οι αναλήψεις και για το 2022 και για το 2021 και για το 2020».

«Η Νέα Δημοκρατία, με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, από την πρώτη στιγμή έχει βάλει σε τάξη τα οικονομικά της, έχει δεχτεί όλους τους διακανονισμούς που έχουν τεθεί υπόψη της από τις τράπεζες, όπου έχει γίνει αυτό, και συγχρόνως έχει ζητήσει αντίστοιχους διακανονισμούς από τις υπόλοιπες τράπεζες, ώστε να έρθει πάντοτε σε τακτοποίηση των υποχρεώσεών της. Αυτό έχει συμβεί από την αρχή και να είστε σίγουρος ότι δεν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά», είπε επίσης ο υφυπουργός Οικονομικών.

Γιατί έχει τεράστια σημασία το χρέος στη σημερινή συγκυρία;

Γιατί το Χρέος όπως επίσης και η βουλιμία της elite του deep state για παγκόσμια διακυβέρνηση με εργαλείο το χρέος ενός πληθυσμού μόλις 2 δις ανθρώπων στον οποίο ο κοστοβόρος δυτικός πληθυσμός θα αποτελεί μειοψηφία αποτελούν εύφλεκτα υλικά για ένα χρεοκοπημένο κράτος όπως η Ελλάδα. Το χρέος και η προθυμία υπακοής των ηγετών της Δύσης στην Ατζέντα του WEF επέβαλαν την planδημία και τα εμβόλια ευθανασίας COVID-19.

To χρέος της Ελλάδας και η η προθυμία υπακοής των ηγετών της όλων των κομμάτων- της προέδρου της Δημοκρατίας συμπεριλαμβανομένης- είναι ο λόγος πίσω από την βουλιμία υπακοής στην εργαστηριακή Κλιματική Κρίση-εργαλείο επίσης τυραννίας και μείωσης του πληθυσμού μέσα από μέτρα όπως η κατάργηση της Γεωργίας, οι πόλεις των 15΄και πάει λέγοντας.

Οι Αμερικανοί πολίτες πληρώνουν 200 δις ευρώ τη μέρα για τους τόκους εξυπηρέτησης του χρέους τους στην ιδιωτική FED. Oι Ευρωπαίοι πολίτες πληρώνουν αντίστοιχους τόκους στην ιδιωτική Ευρωπαική ΒIS-Tράπεζα Διεθνών Διαπραγματεύσεων. Σε ποιους ανήκουν οι δύο αυτές τράπεζες;

Σε εκείνους που κατέχουν και την πλειοψηφία των μετοχών των BlackRock, Vanguard, State Street.

Σε αυτούς τους 5 οργανισμούς “ανήκει” ο δυτικός κόσμος. Από εδώ ξεκινούν όλα τα επίσημα “αφηγήματα” που διατρέχουν τα κορυφαία διεθνή ΜΜΕ και φυσικά τα σαρδανάπαλα εγχώρια συστημικά.

Σε αντίθεση με την θανάσιμη βουλιμία των εγχωρίων θαλασσοδανεισμένων εκδοτών-μηντιαρχών να υπερασπισθούν την Ατζέντα μείωσης του δυτικού πληθυσμού δλδ τον θάνατό σου τόσο οι New York Times όσο και η The Wall Street Journal φρόντισαν να κρατήσουν τα προσχήματα καθώς συμμετείχαν στη Γενοκτονία της εργαστηριακής planδημίας η οποία ταυτίζεται χρονικά με το διαβόητο EVENT 201, μία δήθεν Άσκηση planδημίας που έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη στις 18 Οκτωβρίου 2019 ταυτόχρονα με την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων των Στρατιωτικών την ίδια μέρα στη διαβόητη Wuhan της Κίνας.

Εκατοντάδες στρατιωτικοί κατήγγειλαν και με συνεντεύξεις τους ότι είχαν νοσήσει με συμπτώματα που παρέπεμπαν στον μετέπειτα COVID-19. Κανένα υπ. Αμυνας δυτικής χώρας δεν δέχθηκε να τους εξετάσει ώστε να διαπιστωθεί εάν είχαν αναπτύξει αντισώματα.

Οι New York Times έκαναν αγωγή στην ανεκδιήγητη Ursula για τις μυστικές συμφωνίες της με τον Μπουρλά της Pfizer ενώ η The Wall Street Journal παρουσίασε αποκλειστικό ρεπορτάζ για την εργαστηριακή προέλευση του ιού που προκαλεί τον COVID-19.

Τόσο η planδημία όσο και η διαβόητη Κλιματική Αλλαγή, η αθρόα εισβολή μεταναστών, η WOKE ιδεολογία, τα LGTBQ κινήματα, το σχεδιζόμενο ψηφιακο νόμισμα-φυλακή και φυσικά ο καλλιεργούμενος αντισημιτισμός που ανθίζει στα πανεπιστήμια της elite (ώστε να αποτελεί τον φερετζέ των εμπνευστών οι οποίοι ιστορικά θυσιάζουν αδίστακτα τον μαρτυρικό Εβραικό λαό για χάρη του σκοπού τους που είναι η διακυβέρνηση του κόσμου) την κοινή “συνταγή” των δυτικών ΜΜΕ με τα ελληνικά να μην αποτελούν εξαίρεση καθώς είτε ιδρύθηκαν γι΄αυτό το σκοπό είτε θαλασσοδανείζονται γι΄αυτό το σκοπό-ώστε να υπηρετούν τη συγκεκριμένη συνταγή.

Θα αποτελούσε έκπληξη για τους ευγονιστές εμπνευστές του ελέγχου και της μείωσης του πληθυσμού (γιατί άλλωστε να κόβουν αφειδώς χρήμα ώστε να ταίζουν τα καγκουρόπουλα του Μπάμπη και της Σούλας που έρχονται “άσκεφτα” στο κόσμο) να σταματήσουν αίφνης την επιχείρηση Γενοκτονίας από τη στιγμή μάλιστα που έχουν εξαναγκάσει και τον αναξιόπιστο Trump να δηλώσει πρόσφατα υπέρ των mRNA εμβολίων για τον καρκίνο, αίφνης να σταματήσουν εδώ και να εξακολουθήσουν να μοιράζουν πληθωριστικό χρήμα στα κουνούπια και να μην προκαλέσουν νέα “ιστορικά” γεγονότα όπως έναν πόλεμο Ελλάδας-Τουρκίας το αμέσως επόμενο διάστημα.

[ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΩΣ ΣΤΗΘΗΚΕ Η PLANΔΗΜΙΑ]

Ακολουθούν δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, στην φρεγάτα «Ύδρα» η οποία βρίσκεται εν πλω στον Κόλπο του Άντεν, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην ευρωπαϊκή επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ.

Πριν λίγες εβδομάδες είχα την χαρά και την τιμή να έρθω στη Σαλαμίνα και να σας χαιρετήσω πριν φύγετε. Σας είχα πει τότε ότι θα έρθω και στην Ερυθρά Θάλασσα. Ήρθα σήμερα λοιπόν εδώ, κατ’ αρχήν για να δω τις συνθήκες κάτω από τις οποίες επιχειρείτε και να σας επαναλάβω ότι είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό που κάνετε. Διατύπωσα ήδη στον Κυβερνήτη τα συγχαρητήρια μου . Γνωρίζω πάρα πολύ καλά και σας το επαναλαμβάνω ότι η πατρίδα σας έχει στείλει σε ζώνη κινδύνου. Πρέπει όμως να σας πω ότι είσαστε εδώ και το ξέρετε για να υπερασπίσετε τα δικά μας συμφέροντα, τα εθνικά μας συμφέροντα, αυτό το οποίο εξυπηρετεί την Ελληνική Δημοκρατία, την πατρίδα μας και την ελληνική κοινωνία.
Και να σας πω επίσης ότι για εμένα ήταν μεγάλη περηφάνεια που κοίταξα στον ιστό της «Ύδρας» την ελληνική σημαία να ανεμίζει στον κόλπο του Άντεν.
Θα ήθελα από την καρδιά μου να σας ευχηθώ καλή επιτυχία, καλή τύχη και ό,τι καλό. Τα συγχαρητήριά μου κύριε Κυβερνήτα, να είστε πάντα καλά και γεροί. Σας ευχαριστώ πολύ.

Και η Γερμανία στα πρόθυρα του ΚΡΑΧ…

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Christian Lindner προειδοποιεί την κυβέρνησή του ότι τα κρατικά ταμεία αδειάζουν γρήγορα και η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει πορεία και να εφαρμόσει μέτρα λιτότητας.

Ωστόσο, η διαμάχη για τις δαπάνες αναμένεται μόνο να κλιμακωθεί, με τις ελλείψεις στον προϋπολογισμό να προκαλούν ανοιχτές συγκρούσεις μεταξύ του τριμερούς αριστερού-φιλελεύθερου συνασπισμού που διοικεί τη χώρα.

Με τις διαπραγματεύσεις να ξεκινούν για τον προϋπολογισμό του 2025, διακυβεύονται πολλά.

Ωστόσο, η εικόνα περιπλέχθηκε μετά την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας ότι η κυβέρνηση δεν μπορούσε να μεταφέρει 60 δισεκατομμύρια ευρώ σε χρήματα που προορίζονταν για την κρίση του κορωνοϊού σε άλλους τομείς του προϋπολογισμού, με το δικαστήριο να σημειώνει ότι η κίνηση ήταν αντισυνταγματική.

Από τότε, η κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση κρίσης και προσπάθησε να περικόψει τον προϋπολογισμό σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των αγροτών της χώρας. Αυτές οι περικοπές έχουν ήδη πυροδοτήσει μαζικές διαμαρτυρίες, δείχνοντας πόσο λεπτή παραμένει η κατάσταση για την κυβέρνηση.

Ο Lindner, το κόμμα του οποίου έχει νικήσει στις κάλπες, θέλει απεγνωσμένα να δημιουργήσει κάποια απόσταση από τους εταίρους του στο συνασπισμό και να σώσει το κόμμα του από την εκλογική καταστροφή.

Ο υπουργός Οικονομικών λέει ότι η οικονομική εικόνα που αντιμετωπίζει η Γερμανία είναι τρομερή και ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού μόνο θα αυξάνεται τα επόμενα χρόνια εάν δεν ληφθούν μέτρα για τον περιορισμό των δαπανών.

«Σε ένα δυσμενές σενάριο, τα αυξανόμενα ελλείμματα χρηματοδότησης οδηγούν σε αύξηση του χρέους σε σχέση με την οικονομική παραγωγή σε περίπου 345% μακροπρόθεσμα», αναφέρει η Έκθεση Βιωσιμότητας που δημοσίευσε το γραφείο του. «Σε ένα ευνοϊκό σενάριο, το ποσοστό θα αυξηθεί σε περίπου 140% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος έως το 2070».

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της ΕΕ, η Γερμανία έχει περιορίσει τα επίπεδα χρέους της στο 60% της οικονομικής παραγωγής, κάτι που απαιτεί δραματικές αποταμιεύσεις.

Ένας τεράστιος παράγοντας είναι ο ταχέως γερασμένος πληθυσμός της Γερμανίας, με μια έκρηξη χρέους στον ορίζοντα καθώς όλο και περισσότεροι πολίτες οδεύουν προς τη σύνταξη (πετάξτε τους planδημίες και εμβόλια), ενώ τα φορολογικά έσοδα συρρικνώνονται και το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας αυξάνεται – εν μέρει λόγω του εκρηκτικού μεταναστευτικού πληθυσμού της χώρας.

Οι εταίροι του Lindner, οι Πράσινοι και οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), απεχθάνονται να περικόψουν περαιτέρω τις δαπάνες, καθώς αυτό θα βλάψει τις εκλογικές τους πιθανότητες. Στην πραγματικότητα, ο υπουργός Εργασίας Hubertus Heil πιέζει για ένα νέο πακέτο συντάξεων που θα προσθέσει δισεκατομμύρια στο χρέος της χώρας, το οποίο σημειωτέον υποστηρίζει και ο Lindner.

kourdistoportocali.com