23 Μαρ 2024

Μ.Ζαχάροβα για μακελειό στη Μόσχα: «Oι ΗΠΑ ευθύνονται για την τρομοκρατική επίθεση»

 

«Τερατώδες έγκλημα των ΗΠΑ» χαρακτήρισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα το μακελειό σε συναυλιακό χώρο.... στην Μόσχα όπου πάνω από 130 άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Παράλληλα κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει το περιστατικό.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall κοντά στη Μόσχα νωρίτερα σήμερα. Εκρήξεις ακούστηκαν από το κτίριο το οποίο έχει τυλιχτεί στις φλόγες.

Μια δεύτερη έκρηξη ακούστηκε στο Crocus City Hall κοντά στη Μόσχα, όπου σημειώθηκε το περιστατικό με τους πυροβολισμούς, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Η M.Ζαχάροβα στρέφεται εναντίον του Λευκού Οίκου

Συνεχίζοντας τις αναρτήσεις της στην επίσημη πλατφόρμα της στο Telegram, η εκπρόσωπος του υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε πως «Ο Λευκός Οίκος δηλώνει ότι δεν βλέπει καμία ένδειξη ότι η Ουκρανία ή Ουκρανοί εμπλέκονται στην τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα».

Στην συνέχεια αναρωτιέται «Με ποια βάση οι αξιωματούχοι στην Ουάσιγκτον βγάζουν εν μέσω της τραγωδίας συμπεράσματα για τη μη εμπλοκή κανενός;

Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ή είχαν αξιόπιστα στοιχεία για το θέμα αυτό, θα πρέπει να τα παραδώσουν αμέσως στη ρωσική πλευρά. Και αν δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία, ο Λευκός Οίκος δεν έχει κανένα δικαίωμα να δίνει συγχωροχάρτια σε κανέναν».

«Όλοι οι εμπλεκόμενοι, όπως έχει δηλώσει η ρωσική ηγεσία, θα εντοπιστούν από τις αρμόδιες αρχές» είπε η εκπρόσωπος.

Η αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα είχε ειδοποιήσει πως επίκειται χτύπημα στην Μόσχα από τις 7 Μαρτίου, χωρίς όμως όπως δηλώνει η ρωσική πλευρά να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Μόσχας, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία.