29 Μαΐ 2024

Χαλκιδική: Καναντέρ πέταξε κατά λάθος τόνους νερού σε ξενοδοχείο - «Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα»

 


Στη Χαλκιδική, στην περιοχή της Ακτής Ελιάς στη Σιθωνία, σημειώθηκε ένα απρόσμενο περιστατικό, καθώς καναντέρ κατά τη διάρκεια δοκιμαστικών πτήσεων έριξε τόνους νερού σε πολίτες.

Συγκεκριμένα αντί να απορρίψουν το νερό στη θάλασσα, ένα από τα αεροσκάφη, πιθανώς λόγω λάθους χειρισμού, κατέληξε πάνω σε ξενοδοχείο, ενώ τη στιγμή της πτώσης υπήρχε κόσμος τόσο στους εξωτερικούς χώρους όσο και στην πισίνα.

Το περιστατικό αυτό, όπως ήταν φυσικό προκάλεσε πανικό, καθώς οι παρευρισκόμενοι τρόμαξαν, ωστόσο, ευτυχώς, δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Ο Δημήτρης Τσούφης, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, ανέφερε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ότι το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τρίτης όταν 12 αεροσκάφη πραγματοποίησαν δοκιμαστικές ρίψεις νερού στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τον κ. Τσούφη, το τελευταίο αεροσκάφος, κατά τη διάρκεια της πτήσης πάνω από το ξενοδοχείο, απελευθέρωσε το νερό του προκαλώντας πανικό σε όσους βρίσκονταν στην πισίνα και στα μπαλκόνια. Ο κ. Τσούφης εξέφρασε την ευτυχία του που δεν υπήρξαν θύματα, τονίζοντας ότι δεν έχει σκοπό να κινήσει δικαστική διαδικασία, αλλά ζητά την ειδική προσοχή των αρχών, καθώς αυτό θα μπορούσε να έχει οδηγήσει σε σοβαρά ατυχήματα.