11 Ιουν 2024

Βγήκαν τα μαχαίρια στο Μαξίμου – Οι βολές από τους εκτός, η αποκαθήλωση για τον Αμερικανό, ο σκεπτικισμός για την πολιτική Σκέρτσου, ο εκτός ορίων Πατέλης και το ζήτημα της επιστροφής (;) Παπασταύρου!

 

Το εκλογικό πατατράκ της ΝΔ, η οποία σε διάστημα ενός χρόνου απώλεσε περίπου 13 ποσοστιαίες μονάδες και από το 40% plus βρέθηκε γύρω στο 28,5%, έχει προκαλέσει μεγάλο εκνευρισμό στο.. Μέγαρο Μαξίμου, όπου στην κυριολεξία έχουν βγει τα μαχαίρια μεταξύ νυν αλλά και … πρώην ενοίκων!

Την ώρα τούτη βολές εκτοξεύονται εκατέρωθεν και αποδίδονται ευθύνες για τον στρατηγικό σχεδιασμό αλλά και την αντίληψη της πραγματικότητας όσον αφορά τις τάσεις της κοινής γνώμης, δεδομένου ότι τόσο ο γκουρού της επικοινωνίας, ο περίφημος Αμερικανός Σταν Γκρίνμπεργκ (και ο πρώην βουλευτής Κέρκυρας Ν. Γεωργιάδης που αποτέλεσε τον αναλυτή – μυστικοσύμβουλο) όσο και οι δημοσκόποι που εργάζονται για το Μαξίμου αποδείχτηκαν «εκτός τόπου και χρόνου» και σε μεγάλο βαθμό «πήραν στο λαιμό τους» τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Την ίδια στιγμή βολές εκτοξεύονται από τους …εκτός Μαξίμου τόσο για τους κεντρογενείς- Ποταμίσιους χειρισμούς του Άκη Σκέρτσου αλλά και για τα πρωτοφανή ξεσπάσματα του σε βαθμό υστερίας σχετικά με την ψήφιση του νόμου για τον γάμο των ομοφύλων ζευγαριών, τα δάκρυα χαράς και τα πάρτι με την Σακελλαρόπουλου, μολονότι γνώριζε ότι η στάση του αυτή προκαλούσε το κοινό αίσθημα των παραδοσιακών ψηφοφόρων της ΝΔ, που διέπονται από παραδοσιακές αρχές και αξίες!

Εκτός ορίων κατηγορείται από τους κομματικούς και πλήθος βουλευτών, ότι κινήθηκε ο Αλεξ Πατέλης, ο οποίος αντί να περιοριστεί στον ρόλο του οικονομικού συμβούλου του πρωθυπουργού, επεκτάθηκε αναρμοδίως στο ζήτημα του γάμου των ομοφύλων, λόγω του προσωπικού ζητήματος που τον αφορούσε!

Και συνέβαλε στο να μετατραπεί μια προσωπική του υπόθεση σε εθνική, με τις παρενέργειες που γίνονται τώρα αντιληπτές και πλέον διχάζουν στον υπέρτατο βαθμό το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας!

Πέραν όμως όλων αυτών των ζητημάτων, είναι σαφές ότι ο πάλαι ποτέ πανίσχυρος μηχανισμός του Μαξίμου που κάποτε συντόνιζε και καθοδηγούσε, πλέον δεν υφίσταται, έχοντας απωλέσει το κύρος και την εμβέλεια που απέπνεε!

Υπό αυτό το πρίσμα, βάσει των εξελίξεων, φαίνεται πως στο τραπέζι έχουν μπει ονόματα που θα μπορούσαν να αναδιοργανώσουν τον πυρήνα της εξουσίας και να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις!

Οι φήμες λένε ότι θα προταθεί κεντρικός ρόλος στον Θωμά Βαρβιτσιώτη, αν και έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι ο έμπειρος επικοινωνιολόγος και γόνος ιστορικής πολιτικής οικογένειας θα προτιμούσε σε αυτή τη φάση να αναλάβει ένα μεγάλο υπουργείο!

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η φημολογία για επιστροφή Παπασταύρου, ως τον άνθρωπο που δύναται να ρίξει γέφυρες και να διαμεσολαβήσει – διαχειριστεί, τις σχέσεις με τους μεγαλοκαναλάρχες που έχουν ταχθεί κατά της κυβέρνησης!

Και σε κάθε περίπτωση είναι γεγονός πως κάποια στιγμή θα πρέπει να καθοριστεί το πρόσωπο εκείνο που από πλευράς κυβέρνησης θα αναλάβει τις επαφές και τις διαπροσωπικές σχέσεις με τους ολιγάρχες και τους επιχειρηματίες!

Όπως και θα πρέπει εντέλει στην παρούσα φάση να καθοριστεί η γραμμή, αν η κυβέρνηση μετά το εκλογικό στραπάτσο, θα οδηγηθεί σε ρήξη με τα συμφέροντα ή σε συμβιβασμό!

https://radar.gr/