21 Ιουν 2024

Πύρινα μέτωπα σε όλη την Ελλάδα, Μεγαλόπολη, Αργολίδα, Κορινθία, Αχαΐα - Υπό έλεγχο η φωτιά στη Σαρωνίδα

 

Πύρινα μέτωπα σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε εξέλιξη σήμερα (21/6/2024).

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις -επίγειες και εναέριες- δίνουν μάχη με τις φλόγες σε Αττική, Μεγαλόπολη, Αργολίδα, Αχαΐα και Κεφαλονιά, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν δυσχεραίνουν το έργο τους.
Περίπου στις 2 το μεσημέρι φωτιά ξέσπασε στο Μαύρο Λιθάρι στη Σαρωνίδα Αττικής, που ωστόσο, τέθηκε υπό έλεγχο πριν τις 16:00. Όταν ξέσπασε η φωτιά έκλεισε άμεσα η Αθηνών - Σουνίου, προκειμένου να διευκολυνθεί η κίνηση των πυροσβεστικών μέσων, ενώ εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους να εκκενώσουν προς Γλυφάδα.
112_25.JPG
Στο Μαύρο Λιθάρι, όπου η φωτιά καίει κοντά σε σπίτια, πάνω στη Λεωφόρο Σουνίου, επιχειρούν 55 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων, 16 οχήματα και 3 ελικόπτερα.
Ωστόσο, λίγα λεπτά πριν τις 16:00 η φωτιά οριοθετήθηκε, ενώ στο σημείο παραμένει πεζοπόρο τμήμα.

Φωτιές σε Κορινθία και Αχαΐα

Επίσης, «μέτωπα» έχουν ξεσπάσει σε Δροσοπηγή Κορινθίας και Μαστραντώνη Αχαΐας, όπου και εκεί ήχησε το 112, καλώντας τους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα.
Στις προσπάθειες κατάσβεσης μετέχουν 72 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 25 οχήματα, ενώ ρίψεις πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο.

Καίγεται δασική έκταση σε Αργολίδα και Αρκαδία

Στην Αργολίδα, η φωτιά έχει ξεσπάσει κοντά στην περιοχή Λύρκεια και καίει δασική έκταση. Για τη φωτιά ενεργοποιήθηκε και μήνυμα του 112 και αναφέρει πως πρόκειται για δασική πυρκαγιά και καλεί τους κατοίκους Δούκα Βρύση και Κεφαλόβρυσο να απομακρυνθούν προς Λύρκεια.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα και 16 οχήματα, ενώ από αέρος δρουν 3 ελικόπτερα και 1 αεροσκάφος.
Στην Αρκαδία, η φωτιά καίει αγροτοδασική έκταση στην Μεγαλόπολη και στο σημείο επιχειρούν 13 οχήματα με 51 πυροσβέστες και 3 πεζοπόρα τμήματα. Από αέρος επιχειρούν 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Για τη φωτιά στη Μεγαλόπολη ήχησε και το 112 για τους κατοίκους του Χωρέμη, ζητώντας τους να απομακρυνθούν προς την περιοχή Βελιγοστή.


Η φωτιά στην Κεφαλονιά

Εν τω μεταξύ, φωτιά είναι σε εξέλιξη και στη Κεφαλονιά σε δασική έκταση στην περιοχή Διβαράτα.
Το πύρινο μέτωπο μαίνεται πάνω από τον Μύρτο, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική.
Στο έργο της κατάσβεσης έχουν ριχτεί 21 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και έξι οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού πέντε αεροσκάφη.

www.bankingnews.gr