23 Ιουλ 2024

Βόμβα Στουρνάρα> Υπό αίρεση η ευημερία των Ελλήνων για τα επόμενα 40 Χρόνια!

 


Εν μέσω γενοκτονίας μείωσης-ερήμωσης του κοστοβόρου δυτικού πληθυσμού επιτέλους αρχίζει να διατυπώνεται-έστω και κομψά-η αλήθεια…

By Pendulum

Όταν οι ΗΠΑ διοχετεύουν το 76% των φορολογικών τους εσόδων στην αποπληρωμή των τόκων του εθνικού τους χρέους και η μόνη λύση είναι η τελική λύση με το θάνατο της κοστοβόρας δυτικής οικογένειας να είναι ο στόχος της μεγάλης επαναφοράς, ο κ. Γιάννης Σουρνάρας ο οποίος είναι ένας έντιμος και ειλικρινής άνθρωπος λέει την αλήθεια στο εφησυχασμένο πόπολο το οποίο καταναλώνει καθρεφτάκια και Kamala Harris με την αφέλεια και την μαλθακότητα με την οποία αποδέχθηκε πρόθυμα το επίσημο αφήγημα της planδημίας (και όχι μόνο) και των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων ευθανασίας.

Σε έναν πλανήτη με 300 τρις χρέος ο κοστοβόρος δυτικός άνθρωπος-και συγκεκριμένα η “κοστοβόρα” δυτική οικογένεια-, είναι ο στόχος. Και αυτό είναι πλέον τόσο προφανές παρά την εργώδη προπαγάνδα των ΜΜΕ να σε εξαπατήσουν ακόμη και εδώ, δλδ εάν έχεις το δικαίωμα να ζεις ή όχι εξαιτίας του χρέους της χώρας σου.

Δείτε κάτι…Το χρήμα-χρέος και το δυτικό μοντέλο οικονομίας ελέγχεται μέσω 5 εταιριών από μια χούφτα οικογένειες οι οποίες όπως είναι καταννοητό αποφάσισαν να μην παρέχουν άλλα δωρεάν γεύματα. Τι δε καταλαβαίνεις;

Ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος λοιπόν κ. Γιάννης Στουρνάρας μην έχοντας λόγους να υπολογίζει το λεγόμενο πολιτικό κόστος λέει τα πράγματα με το όνομά τους.

-Υπό αίρεση η ευημερία της Ελλάδας.  Θα χρειαστούν άλλα 40 χρόνια για να τη διασφαλίσει…

Δηλαδή…

-Υπό αίρεση η ευημερία των Ελλήνων. Θα χρειαστούν άλλα 40 χρόνια ώστε οι τότε οντότητες απλά να την διασφαλίσουν…

Εάν και μετά από αυτό δεν μπορείτε να συνειδητοποιήσετε την σημασία των λεγομένων του κεντρικού τραπεζίτη ίσως πρέπει να σπεύσετε για τη booster δόσης σας του εμβολίου COVID-19 ή του επερχόμενου εμβολίου κλιματικής κρίσης.

(Tι δε καταλαβαίνεις;)

To άρθρο του κ. Στουρνάρα έρχεται σχεδόν ταυτόχρονα με την είδηση που δημοσίευσε πριν λίγο το Κουρδιστό Πορτοκάλι σύμφωνα με την οποία το 76% των φορολογικών εσόδων των ΗΠΑ προορίζονται για την εξόφληση των τόκων του εθνικού χρέους της χώρας.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο topontiki.gr άλλα 40 χρόνια – και υπό την προϋπόθεση ότι σ’ αυτή την περίοδο θα προχωρήσουν αποφασιστικά ορισμένες βασικές μεταρρυθμίσεις και ότι θα καταφέρνουμε να επιτυγχάνουμε πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 2% του ΑΕΠ ετησίως – θα χρειαστούν για να διασφαλίσει η Ελλάδα την ευημερία της και να επιστρέψει σε δημόσιο χρέος 60% του ΑΕΠ, όσο δηλαδή ήταν στις αρχές της Μεταπολίτευσης το 1974, εκτιμά η Τράπεζα της Ελλάδος.

Αυτό αποκαλύπτει στο άρθρο του στο επετειακό τεύχος για την Μεταπολίτευση του Περιοδικού της Βουλής «Επί του… περιστυλίου», ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας τονίζοντας: «Στην Τράπεζα της Ελλάδος έχουμε κάνει υπολογισμούς, σύμφωνα με τους οποίους με ένα πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως του 2% του ΑΕΠ και με μεταρρυθμίσεις του τύπου που προανέφερα, μπορούμε να εξασφαλίσουμε αφενός το επιθυμητό πρωτογενές πλεόνασμα και αφετέρου μία κατάλληλη διαφορά μεταξύ του επιτοκίου του δημοσίου χρέους και του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης (αυτή η διαφορά ονομάζεται στην τεχνική διάλεκτο “αποτέλεσμα χιονοστιβάδας”), έτσι ώστε να φτάσουμε το χρέος στο 60% του ΑΕΠ σε 40 περίπου χρόνια. Είναι κάτι εφικτό και οφείλουμε να το κληροδοτήσουμε στα παιδιά και τα εγγόνια μας».

Απαντώντας στα ερωτήματα του περιοδικού της Βουλής, ο κ. Στουρνάρας, αφού αναγνωρίζει ότι «ενώ η Μεταπολίτευση είδε την εγκαθίδρυση μιας υποδειγματικής Δημοκρατίας, από οικονομικής απόψεως, και ειδικά δημοσιονομικής, δεν τα πήγαμε καλά, γι’ αυτό φτάσαμε το 2010 σε οιονεί χρεοκοπία», σπεύδει να διευκρινίσει ότι «οι περισσότεροι νομίζουν ότι το πρόβλημά μας την περίοδο που προηγήθηκε ήταν κυρίως το έλλειμμα του δημόσιου τομέα. Δεν ήταν το σημαντικότερο. Ήταν ο πληθωρισμός, διότι είχαμε μια οικονομία που ξεκίνησε με επιτόκια στο 19% για να μειωθούν στο 4% περίπου. Αυτή η μεγάλη μείωση επιτοκίων υπερθέρμανε την οικονομία και αύξησε όλες τις αξίες».

Αναφερόμενος στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν ο κ. Στουρνάρας τονίζει ότι «όλες οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες σε όλους τους τομείς είναι σημαντικές», αλλά «αν ήταν όμως να επιλέξω τρείς, θα επέλεγα πρώτα την Παιδεία, ως δεύτερη την Υγεία και ως τρίτη το Περιβάλλον. Κατά τη γνώμη μου, το βασικότερο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η Παιδεία. Τα αποτελέσματα PISA (αξιολόγηση μαθητών) δεν είναι ενθαρρυντικά για τη χώρα μας. Επίσης, στον δείκτη του ΟΟΣΑ που αφορά τις δεξιότητες έχουμε τη χειρότερη θέση μετά την Τουρκία. Παρά το γεγονός ότι έχουμε πολλούς πτυχιούχους και κατόχους μεταπτυχιακών διπλωμάτων, ο ΟΟΣΑ χαρακτηρίζει το 18,5% εξ αυτών ως πολίτες με πολύ περιορισμένες δεξιότητες. Μόνο η Τουρκία είναι χειρότερη από την Ελλάδα σε αυτόν τον δείκτη. Συνεπώς, η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση για μένα πρέπει να γίνει στην Παιδεία, και μάλιστα σε όλες τις βαθμίδες της, διότι από εκεί ξεκινούν όλα».

Τέλος ο κ. Στουρνάρας αναφερόμενος στη διασφάλιση της ευημερίας και της κοινωνικής συνοχής επισημαίνει: «Απώτερος στόχος όλων μας είναι οι άνθρωποι να είναι πιο ευτυχισμένοι. Και πώς θα είναι πιο ευτυχισμένοι; Με το να είναι απαλλαγμένοι από τον φόβο της ανεργίας, της φτώχειας, των ασθενειών, του μέλλοντος των παιδιών τους, της έλλειψης πρόσβασης στην πρόοδο και τα δημόσια αγαθά.

Ο φόβος και οι οικονομικές ανισότητες δίνουν επίσης τροφή στον λαϊκισμό, ο οποίος απειλεί τη Δημοκρατία. Φόβος δημιουργείται όμως και από την άγνοια, από τον οικονομικό αναλφαβητισμό, από την έλλειψη βασικών γνώσεων και από τις αδυναμίες του εκπαιδευτικού συστήματος. Η δημιουργία ανισοτήτων οφείλεται στη φύση του συστήματος της ελεύθερης οικονομίας. Ένα από τα βασικά προβλήματα του Δυτικού Κόσμου είναι πώς να συμβιβάσει τον καπιταλισμό με τη δημοκρατία. Καπιταλισμός σημαίνει ελεύθερη αγορά. Η ελεύθερη αγορά χρειάζεται όμως και ένα δίχτυ κοινωνικής ασφαλείας για να μη δημιουργούνται ανισότητες. Και το δίχτυ αυτό το στηρίζει η στοχευμένη κοινωνική πολιτική, η αποτελεσματική δημόσια Παιδεία και Υγεία, το δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, η αποτελεσματική εποπτεία των αγορών».

Σύνδεση με τα προηγούμενα>

Το 76% των φορολογικών εσόδων στις ΗΠΑ διοχετεύεται στη πληρωμή τόκων για το εθνικό χρέος της χώρας!

Πραγματική βόμβα που αποκαλύπτει τα αίτια της επιχείρησης γενοκτονίας του δυτικού πληθυσμού που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το 76% των φορολογικών εσόδων στις ΗΠΑ διοχετεύεται στη πληρωμή τόκων για το εθνικό χρέος της χώρας!

Σημειώστε ότι οι ΗΠΑ έχουν να αποπληρώσουν το χρέος τους από το 1835.

Οι πληρωμές τόκων για το εθνικό χρέος των ΗΠΑ θα σπάσουν τα 1.140.000.000.000 $ φέτος, καταναλώνοντας το 76% όλων των φόρων εισοδήματος που συγκεντρώθηκαν-αποκαλύπτει ο Alex Richardson.

Η συντριπτική πλειονότητα των φόρων εισοδήματος των Αμερικανών καταπίνεται τώρα μόνο και μόνο για να πληρωθούν τόκοι για το εθνικό χρέος της χώρας, δείχνουν νέοι αριθμοί-στοιχεία.

Ο οικονομολόγος E.J. Ο Antoni αναφέρει ότι με βάση τους αριθμούς του Ιουνίου της Fed, οι τόκοι για το εθνικό χρέος ισοδυναμούν με το 76% όλων των φόρων εισοδήματος φυσικών προσώπων που εισπράττει η κυβέρνηση.

«Οι τόκοι για το ομοσπονδιακό χρέος ήταν ίσοι με το 76% όλων των φόρων εισοδήματος φυσικών προσώπων που εισπράχθηκαν τον Ιούνιο – αυτή είναι η μεγαλύτερη πηγή εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών και τα τρία τέταρτά του καταναλώνονται μόνο από τους τόκους. Το Κογκρέσο γνωρίζει; Τους ενδιαφέρει κιόλας;»

Ο Antoni λέει ότι το κόστος εξυπηρέτησης του ομοσπονδιακού χρέους έχει εκτιναχθεί κατά 33% μέσα σε ένα μόνο έτος και θα επιδεινωθεί.

Ο οικονομολόγος αναφέρει επίσης ότι οι τόκοι για το εθνικό χρέος ήταν το μοναδικό μεγαλύτερο έξοδο για την κυβέρνηση τον Ιούνιο, ξεπερνώντας κατά πολύ άλλες κρίσιμες δημόσιες υπηρεσίες και το Υπουργείο Οικονομικών αναμένει ότι θα ξεπεράσει το επίπεδο των 1,14 τρισεκατομμυρίων δολαρίων αυτό το οικονομικό έτος.

«Σκεφτείτε ότι προέκυψε: οι τόκοι για το χρέος ξεπέρασαν τόσο το Τμήμα Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών όσο και τον Διαχειριστή Κοινωνικής Ασφάλισης ώστε να γίνει το μοναδικό μεγαλύτερο στοιχείο γραμμής στη μηνιαία δήλωση του Υπουργείου Οικονομικών για τον Ιούνιο – εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι αυτό είναι καλό;

Το Υπουργείο Οικονομικών αναμένει τώρα ότι οι τόκοι του ομοσπονδιακού χρέους θα ξεπεράσουν τα 1,14 τρισεκατομμύρια δολάρια αυτό το οικονομικό έτος. Αν αυτή η εκτίμηση μοιάζει με τις συνηθισμένες υπερβολικά αισιόδοξες προβλέψεις τους, τότε να είστε προετοιμασμένοι να είναι πολύ υψηλότερη».

>

Το άρθρο από ΕΔΩ

https://kourdistoportocali.com/