30 Ιουλ 2024

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ! "ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ" Άδωνι-Εξαδάκτυλου για τις επιτάξεις...

Μαίνεται ο πόλεμος του υπουργείου Υγείας με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τον πρόεδρο του, τον γαλάζιο Θανάση Εξαδάκτυλο να καταθέτει στη Βουλή ψήφισμα κατά του άρθρου που προβλέπει κυρώσεις στους ιδιώτες γιατρούς που δεν θα συνδράμουν το ΕΣΥ.
Οι κ.κ Γεωργιάδης και Εξαδάκτυλος είχαν κι ένα θερμό τετ α τετ στους διαδρόμους της Βουλής. Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου φέρεται να είπε προς τον υπουργό Υγείας πως δεν θα επισκεφθεί ξανά το υπουργείο, προκαλώντας τον εκνευρισμό του. Αφορμή η αναφορά του Αδώνι Γεωργιάδη σε «συνδικαλιστικά λάθη», λόγω και του σημερινού ψηφίσματος στη Βουλή και της κινητοποίησης υγειονομικών έξω από το Κοινοβούλιο. Ο Θανάσης Εξαδάκτυλος όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους πως ήταν το κλίμα, σχολίασε: «Δεν μας βλέπεις, μεσ’ την τρελή χαρά».
Ο ΠΙΣ στο ψήφισμα του προς όλα τα κόμματα της Βουλής παρομοιάζει τη νομοθετική πρωτοβουλία του Άδωνι Γεωργιάδη με «τη χρόνια οστεομυελίτιδα». Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «με ιατρικούς όρους θα προκληθεί μια κατάσταση ανάλογη προς τη χρόνια οστεομυελίτιδα, τουτέστιν πάθηση με υφέσεις και εξάρσεις, καθημερινά ενοχλήματα, ρυπαρά τραύματα, πολλαπλές χειρουργικές και θεραπευτικές παρεμβάσεις που ενίοτε καταλήγει σε ακρωτηριασμό».
Στην επιστολή/ψήφισμα προς τους βουλευτές ο ΠΙΣ αναφέρει ακόμη, ότι η νομοθέτηση του επίμαχου άρθρου 65 του νομοσχεδίου, όπως επισημαίνει και η Νομική Υπηρεσία της Βουλής, «θα πλήξει και θα δηλητηριάσει στο διηνεκές τις σχέσεις του συνόλου του ιατρικού κόσμου της χώρας με την ελληνική πολιτεία». Τονίζεται δε, ότι τυχόν ενεργοποίηση των προβλέψεων του άρθρου «θα επιφέρει την απόλυτη ανεπάρκεια υπηρεσιών υγείας».
Ο ΠΙΣ απευθύνει έκκληση να αποφευχθεί το λάθος.