11 Ιουλ 2024

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Κορινθία -«Καιγόμαστε ζωντανοί, δεν υπάρχει νερό»

 

Δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί στο πύρινο μέτωπο που ξέσπασε και κατακαίει την Κορινθία από το μεσημέρι της Πέμπτης. Οι φλόγες βρίσκονται μια ανάσα από τις αυλές των σπιτιών του... οικισμού Κούτσι στον Δήμο Νεμέας, με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές να δίνουν μάχη για να μην καούν οι περιουσίες των πολιτών.

Στο σημείο επιχειρούν επίγειες δυνάμεις, υδροφόρες ΟΤΑ και εναέρια μέσα. Συγκεκριμένα, μάχη με τις φλόγες δίνουν 140 πυροσβέστες με 45 οχήματα, έξι πεζοπόρα τμήματα, 11 αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα. Οι άνεμοι πνέουν ισχυροί γεγονός που δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης, την ώρα μάλιστα που ο δήμαρχος καταγγέλλει ότι έχουν ξεμείνει από νερό.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας, Θανάσης Μανάβης, ανέφερε απεγνωσμένος ότι στην περιοχή δεν υπάρχει νερό. «Η Στιμάγκα καίγεται! Λειψυδρία στον Δήμο Βέλου Βόχας παντού & οι αρμόδιοι κωφεύουν άπαντες! Πρέπει να βρεθεί λύση. Δεν μπορεί ο Δήμος να καίγεται ζωντανός και να μην υπάρχει σταγόνα νερού» είπε στο KkorinthosΤV.

«Γλιτώσαμε την τελευταία στιγμή με υδροφόρες που κουβαλήσαμε από όμορους δήμους. Έχουμε κάνει τεράστια προσπάθεια με εθελοντές, έχει ενεργοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός» ανέφερε στο Live news.