30 Ιουλ 2024

Εύβοια: Νέες εκκενώσεις οικισμών τα ξημερώματα - Καίνε πολλές διάσπαρτες εστίες

 

Στις φλόγες βρίσκεται για ακόμη ένα καλοκαίρι η Εύβοια. Το μεσημέρι της Δευτέρας οι κάτοικοι των οικισμών Πετριές, Κριεζά και Αλώνια είδαν μία νέα δασική φωτιά να ξεσπά και να απειλεί περιουσίες. Η πυρκαγιά πήρε άμεσα διαστάσεις και καίει ανεξέλεγκτη έως.. και το πρωί της Τρίτης 30/07.

Καθόλη τη διάρκεια της νύχτας οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο μέτωπο που βρίσκεται στον οικισμό Πετριές του δήμου Κύμης- Αλιβερίου στην Εύβοια. Η ένταση της φωτιάς αλλά και των ανέμων μειώθηκε το βράδυ, με το κυρίως μέτωπο της να βρίσκεται εσωτερικά του τριγώνου που σχηματίζουν οι οικισμοί Πετριές, Κριεζά και Αλώνια. Αυτή την ώρα στην κορυφογραμμή καίνει πολλές διάσπαρτες εστίες, έχει πέσει ο αέρας και οι ελπίδες εναπόκεινται στα εναέρια μέσα.

Παρά τη μικρή βελτίωση στην εικόνα της πυρκαγιάς, στις 5.30 τα ξημερώματα οι κάτοικοι των Πετριών έλαβαν νέο μήνυμα από το 112 με οδηγίες να απομακρυνθούν προς Αγίους Αποστόλους και Κάλαμο. Στις 1:23 ήχησε και πάλι το 112 καλώντας τους κατοίκους που βρίσκονται στο Κλιμάκι και τη Λιανή Άμμο να απομακρυνθούν προς τα Κριεζά.